Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Maandelijks bucketlist #1: Volg een maand een willekeurig of juist doelbewust dieet

Posted on

Ben jij de extra feestdagen kilo’s al kwijt? Of zitten je spijkerbroeken nog steeds een beetje aan de strakke kant? Ga de komende maand op dieet en raak die extra kilo’s alsnog ruim voor de zomer kwijt!

Een dieet volgen

Een dieet volgen lijkt zo gemakkelijk en laten we eerlijk zijn, de eerste één of twee weken gaat het ook prima. Maar daarna wordt het eigenlijk iedere dag een stukje moeilijker. Want dan begint het leven toch een beetje saai te worden op het gebied van eten en drinken. Dus wat doe je? Je gaat jezelf belonen met een extraatje. Een patatje, een zakje chips of iets anders waar je al dagen zin in hebt. Moet kunnen toch? 

een dieet voor mannen

Op dieet, goedkoper dan een nieuwe garderobe

Natuurlijk kán dat. Maar de vraag is of je het echt wilt. Je kunt ook gewoon rustig afwachten totdat die zin in iets lekkers verdwijnt. Of in plaats van dat handje chocoladepinda’s, een schaaltje snoeptomaatjes nemen. Realiseer je waarom je het in eerste instantie überhaupt wilde… een dieet volgen. Juist, omdat die kilo’s eraf moeten zodat je kleding weer comfortabel te dragen is. Wedden dat een maand op dieet minder geld kost dan een nieuwe garderobe aanschaffen? 

Minder koolhydraten als gemeenschappelijke deler

Er zijn tegenwoordig een heleboel diëten te volgen. Dat is natuurlijk altijd al zo geweest, maar het lijkt soms wel alsof er iedere dag een nieuw dieet bijkomt (en dan dit keer eentje die wél werkt). Enfin, neem voor de lol eens een kijkje op de website van het voedingscentrum. Daar tref je op het zoekwoord dieet maar liefst 18 verschillende diëten aan. Alhoewel, als je ze een klein beetje doorneemt, dan zijn er best veel overeenkomsten. En één van de gemeenschappelijke delers is dat je terughoudend moet zijn met de inname van koolhydraten. Daar kun jij je dieet dan op baseren. Minder koolhydraten, een dieet voor mannen! 

dieet volgen

Belangrijkste? Mentaal lekker in je vel!

Een dieet voor mannen? Ja zeker, maar ook voor vrouwen. Iedereen die minder koolhydraten tot zich neemt, zal afvallen. Maar je hebt ze toch nodig, die koolhydraten? Ook dat is waar. Je moet ze ook niet helemaal afzweren. Alles met mate. 
Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij mentaal lekker in je vel zit. En als dat mét die vijf extra feestdagen kilo’s is… so what?!

0