Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Maandelijkse bucketlist #11: Jaag zelf op je eigen stukje vlees

Ga zelf vlees vangen en keer terug naar de natuur 

Wil jij graag in contact komen met de oer-man die in je zit? Diep verborgen onder vele lagen van beschaving die je hebt verworven in de loop der jaren. Je moet helemaal terug naar de natuur om uit te komen bij de basis die ook jij nog in je hebt. En wat is er natuurlijker dan zelf vlees vangen? Jagen veroorzaakt spanning, vraagt om alertheid en is een groot avontuur. 

Het jagen 

De jacht zorgt niet alleen voor spanning en sensatie, ook het oer-gevoel van samensmelting met de natuur speelt een rol. Daarnaast mogen we evenmin de culinaire kant van het jagen vergeten. Waar je normaal gesproken een anoniem stuk vlees op je bord hebt liggen, beloont het jagen op vlees je op een duurzame vleesmaaltijd. Diervriendelijker vlees dan wild is ondenkbaar. Daarnaast smaak je de voldoening van het feit dat jij hier zelf voor hebt gezorgd. 

jagen op vlees

Respect voor het dier 

De echte jager heeft altijd respect voor het wild. Dit komt doordat hij in ons land de laatste is die nog een ware relatie hiermee heeft. Hij spreekt dan ook pas van een mooie jachtdag wanneer hij veel soorten wild heeft gezien in plaats van een dag waarop hij veel wild heeft geschoten. Wanneer je gaat jagen, betreed je de binnenste cirkel van leven en dood. Door de jacht maak je hier onderdeel van uit en op deze manier kom je het dichts bij je existentie als mens. 

Het gevoel van jagen op vlees 

Zie jij jezelf al zitten tijdens het jagen op vlees? Je tuurt naar de horizon en laat je ogen heen en weer dwalen, op zoek naar beweging en de kleinste verandering in de omgeving. Je moet jezelf dwingen om stil te zitten en af te wachten. Ritselt er een beest achter je in de bosjes of speelt slechts je verbeelding een rol? Het wordt kouder, tussen de boomkruinen zie je de maan verschijnen en achter je zakt de zon in het bos weg. En ineens zie je jouw doelwit. Je durft bijna niet meer te ademen, opperste concentratie is een vereiste. Nu leg je aan en schiet. Het schot verstoort de verpletterende stilte en dan is het over en gedaan. Je hebt zojuist je eigen vlees geschoten. Wanneer kom je nog ooit zo dicht bij de natuur? Je was een met het landschap en ging er geruisloos in op.

0