Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De beste plekken om te parachutespringen in Nederland

Posted on

De een vindt het doodeng, de ander heeft het bovenaan zijn bucketlist staan. Parachutespringen is een extreme sport waar iedereen op zijn minst nieuwsgierig naar is. De meesten van ons zijn benieuwd naar het gevoel van gewichtloosheid, of naar de vraag hoe zal het zijn om uit een vliegtuig te springen? Wat gaat er door je heen in een vrije val van honderden meters? Hoe zal het zijn om als een vogel door de lucht te zweven aan je parachute? Deze vragen kunnen eigenlijk alleen beantwoord worden, door zelf te gaan parachutespringen. Hieronder de beste plekken om te parachutespringen in Nederland.

Parachutespringen in Texel

Texel is een van de beste plekken om te parachutespringen in Nederland. Het grootste eiland van Nederland is namelijk nog mooier wanneer je het van boven ziet. Tijdens deze absoluut indrukwekkende ervaring, geniet je van een schitterend uitzicht. Het hele eiland ligt namelijk letterlijk onder je, omringd door niets dan water, met het vasteland in de verte en de andere eilanden in de buurt. Na een halve minuut opent zich boven je hoofd een extra grote parachute, dit omdat die twee personen moet kunnen dragen. Daarna zweef je zachtjes door de lucht, hangend aan je jumpmaster, terug naar Texelse bodem. Nadat je als een veertje bent geland zul jij het met ons eens zijn dat dit een van de mooiste locaties van Nederland is om een sprong te doen.

beste plekken om te parachutespringen in Nederland

Parachutespringen in Rotterdam

Als je gaat parachutespringen in Rotterdam beleef je uiteraard een heel andere sprong dan wanneer je boven Texel uit een vliegtuig springt. Hier stijg je namelijk op vanaf Rotterdam Airport. Na ongeveer een kwartier vliegen spring je – stevig vastgemaakt aan je ervaren instructeur – vanaf ongeveer vier kilometer hoogte het vliegtuig uit. Na een vrije val van zo’n 40 seconden opent de instructeur de parachute op twee kilometer boven de grond. Tijdens de sprong geniet je van een schitterend landschap en het uitzicht op Rotterdam, dat met zijn skyline natuurlijk perfect is voor een aanblik vanuit de lucht.

Parachutespringen in Hilversum

Ben je nog geen skydiver maar wel geïnteresseerd in de sport, dan heeft PCMN in Hilversum een uitgelezen kans om kennis te maken met deze unieke sport. Zet de eerste stap en maak een tandemsprong met de Loosdrechtse plassen als achtergrond. Uiteraard vertellen ze je ook graag over de mogelijkheden om een opleiding tot skydiver te volgen bij, volgens henzelf, één van de gezelligste dropzones van Nederland. Standaard sluiten zij de dag af met een barbecue en een drankje. Leuk om nog even na te praten met je collega skydivers en nieuwe contacten op te doen.

beste en mooiste plekken om te parachutespringen in Nederland

Parachutespringen in Zeeland

Ook in Zeeland kun je terecht voor een schitterende parachutesprong van minimaal drie kilometer hoogte, dit maakt het een van de beste plekken om te parachutespringen in Nederland. Tijdens deze absoluut indrukwekkende ervaring kun je genieten van het unieke uitzicht over de schitterende eilanden die Zeeland te bieden heeft. Door de combinatie van zee, rivieren en land is het uitzicht uniek. Je kunt hier met recht spreken van “a jump with a view”. Vanaf het vliegveld in het kleine plaatsje Arnemuiden stijg je op en je sluit de dag af in het gezellige Middelburg, een paar kilometer verderop.

De beste plekken om te parachutespringen in Nederland

Parachutespringen in Brabant

De parachutisten vereniging Skydive ENPC (de Eerste Nederlandse Parachutisten Club) vind je tussen Breda en Roosendaal op Breda Airport, in Bosschenhoofd. Het begon allemaal toen de eerste militaire parachutisten in 1948 terugkwamen uit voormalig Nederlands-Indië en parachutespringen als sport wilde blijven beoefenen en daarvoor naar Bosschenhoofd gingen. Je kunt bij ENPC terecht voor alles wat te maken heeft met parachutespringen. Zij zijn de oudste parachutisten vereniging van Nederland en het kenmerkende aan de club is het informele, gezellige karakter. Skydive ENPC te Bosschenhoofd is een vereniging zonder winstoogmerk. Hierdoor kunnen zij veel aandacht geven aan de individuele springer, wat het plezier en de veiligheid ten goede komt. Er wordt het hele jaar door gesprongen, mits het weer dat toelaat. In de zomer wordt er op feestdagen en in de weekenden gesprongen van 8.30 tot 20.00 uur. Verder zijn ze in de zomermaanden ook op vrijdagmiddag geopend.

De mooiste plekken om te parachutespringen in Nederland

Leren parachutespringen in Nederland

Wil je snel het parachutespringen leren in Nederland, zonder een lange training en met de zekerheid van een geoefend parachutist die de touwtjes bedient? Dan is de tandemsprong voor jou de meest geschikte parachutesprong. Wil je echter zelfstandig uit het vliegtuig springen en zelf de afdaling naar beneden maken dan moet je een training moeten volgen. Het resultaat is een parachutiste brevet waarmee jij overal in Nederland zelfstandig kunt parachutespringen. Zeker wanneer je van plan bent meerdere keren te gaan springen is dit een interessante keuze. De kosten van de opleiding en de duur is geheel afhankelijk van het type parachutesprong dat jij wil maken.

mooiste plekken om te parachutespringen in Nederland
0