Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Alles waar je aan moet denken bij het importeren van een auto

Posted on

Het importeren van een auto kan een spannende en uitdagende ervaring zijn. Er komt namelijk veel bij kijken en er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Van het regelen van de juiste papieren tot het betalen van de juiste belastingen, het importeren van een auto vereist een zorgvuldige planning en voorbereiding. Hier zullen we alles waar je aan moet denken bij het importeren van een auto bespreken.

De juiste papieren regelen

Een van de eerste dingen die je moet regelen bij het importeren van een auto, is het verkrijgen van de juiste papieren. Dit omvat onder andere het verkrijgen van een geldig kentekenbewijs, een geldige APK en een geldige verzekering. Zorg ervoor dat je alle benodigde papieren op orde hebt voordat je de auto importeert, om problemen en vertragingen te voorkomen en succes te verzekeren.

BPM aangifte doen

Een belangrijk aspect bij het importeren van een auto is het doen van BPM aangifte. BPM staat voor Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen en is een belasting die moet worden betaald bij de aanschaf van een auto in Nederland. Bij het importeren van een auto moet je ook BPM aangifte doen en deze belasting betalen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regels en tarieven rondom BPM aangifte, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De kosten berekenen

Naast BPM zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden bij het importeren van een auto. Denk hierbij aan transportkosten, invoerrechten, keuringskosten en eventuele aanpassingen die nodig zijn om de auto in Nederland te laten voldoen aan de wettelijke eisen. Het is belangrijk voor al deze kosten een overzicht te maken, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan en kan bepalen of je financieel ook instaat bent om de auto te importeren. 

De auto laten keuren

Voordat je de geïmporteerde auto op de Nederlandse wegen mag gebruiken, moet deze worden gekeurd. Dit om ervoor te zorgen dat de auto voldoet aan de Nederlandse veiligheids- en milieueisen. De keuring kan worden uitgevoerd door een erkend keuringsstation, waar de auto wordt gecontroleerd op onder andere remmen, verlichting en uitstoot. Zorg ervoor dat je de auto tijdig laat keuren, zodat je snel en veilig de weg op kunt.

Verzekering regelen

Een andere belangrijke stap bij het importeren van een auto is het regelen van een geldige verzekering. Zonder een geldige verzekering mag je niet de weg op met de geïmporteerde auto. Zorg ervoor dat je een passende verzekering afsluit, die voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Denk hierbij aan een WA-verzekering, een WA+ verzekering of een allriskverzekering, afhankelijk van je persoonlijke wensen en behoeften.

0