Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Maandelijkse bucketlist #12: Kruip achter het stuur van een supercar!

Dankzij mannen als Michael Schumacher, Lewis Hamilton en Max Verstappen is Formule 1 hot en trending. Hoe cool zou het zijn om zelf eens in een supercar te rijden? Omdat een raceauto zo duur is, is dat jammer genoeg niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig bestaan er heel wat budgetvriendelijke alternatieven om zelf het heerlijke geluid van loeiharde motoren en gierende banden te ervaren. Wij selecteerden drie leuke circuits om je zelf voor even een Formule 1-piloot te wanen.

Circuit rijden in Zandvoort

Wie Zandvoort zegt, denk automatisch ook aan het Circuit Park van Zandvoort. In 1985 werd er voor de laatste keer een Formule 1-race gereden dat gewonnen werd door Niki Lauda. Het circuit wordt nu voornamelijk gebruikt voor de Formule 3, maar je kunt er ook zelf met je eigen supercar rijden! Heb je er niet zelf eentje? Dan kun je tegen een hoog prijskaartje een gave race-ervaring boeken met een Lamborghini Gallardo of een Ferrari F430. 

supercar rijden

In een supercar rijden op het Circuit van Spa-Francorchamps

In de prachtige Belgische Ardennen in Luik, ligt het Circuit van Spa-Francorchamps omgeven door een rustgevende groene omgeving. In 1921 werd er de eerste race gereden en sinds 1950 wordt er jaarlijks nog steeds een Formule 1-race gereden. Het is één van de meest legendarische parken ter wereld binnen de autoracesport. Je racet er 7 kilometer lang over snelle bochten binnen een heuvelachtige omgeving. Je kunt er ook circuit rijden achter het stuur van je eigen wagen of je kunt er een racewagen huren. Het circuit wordt door heel wat kenners na al die jaren nog steeds als één van de mooiste trajecten ter wereld beschouwd.

Het circuit van Nürburg

In Duitsland kun je op de Nürburgring de racesport op de meest ultieme manier zelf beleven. Het is één van de bekendste circuits van Europa en roept in een vingerknip de Formule 1-piloot in iedere man naar boven. Een parcour die je dus zeker eens geproefd moet hebben als je achter het stuur van een supercar wilt kruipen. Je kunt er kiezen voor een korte of lange baan, elk met zijn eigen uitdagingen. 

Natuurlijk bestaan er nog andere toffe circuits. Denk maar aan het TT Circuit in Asse, het Circuit van Monaco in Monte-Carlo of het Circuit van Zolder. Wil je een supercar rijden in het buitenland? Dan koppel je er toch gewoon een leuke vakantie aan?!

0