Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Begin alvast aan je perfecte summerbody. CrossFit it is!

Sportieve voornemens? Overweeg eens CrossFit in 2019. Deze manier om nu al aan je summerbody te werken is erg populair. De uit Amerika overgewaaide fitnesshype is ook in Nederland erg populair en dat is niet voor niets. Wie kiest voor CrossFit Nederland wordt behoorlijk fitter zonder dat steeds een beperkt aantal spiergroepen langdurig getraind hoeven worden om resultaat te halen. 

Sportieve voornemens 

In feite is CrossFit een programma dat je lichaam klaarstoomt voor elke sportieve en dus lichamelijke activiteit. CrossFit richt zich vooral op de algehele conditie en de kern van je lichaam en dus veel minder op een beperkt aantal spiegroepen. Door elke dag een andere methode toe te passen, wordt elk lichaam sterker en train je de spieren op de best denkbare wijze. Dit is weer goed voor de algehele gezondheid én ene sterke verbetering van de conditie. 

CrossFit in 2019

CrossFit in 2019 

CrossFit Nederland is erg geliefd onder mensen die vanwege de uitoefening van hun beroep – agenten en militairen bijvoorbeeld- fysiek in orde moeten zijn, maar ook atleten tonen (mondiaal) interesse in deze manier van training. Vooral omdat je alleen aan CrossFit al voldoende hebt om in topconditie te komen en te blijven. 
De gekende en bekende trainingen hebben vaak alleen effect als je tenminste vier keer per week naar de sportschool gaat. Bovendien moet dan de nadruk gelegd worden op een of twee spiergroepen en dat dan zeker een uur lang. Dit vereist nogal wat discipline en doorzettingsvermogen. Bovendien zijn deze conventionele trainingen niet erg uitdagend en afwisselend. Bovendien hebben niet heel veel mensen de tijd om vier of vijf keer per week te trainen. Voorts is het nog maar afwachten of al die trainingen ook het gewenste effect sorteren. 

Nadelen? Die zijn er amper, al lijken sommige oefeningen soms wel eens wat ingewikkeld. In de praktijk echter valt dit reuze mee. De afwisseling wordt dan ook vaak genoemd als een groot voordeel van CrossFit. Die afwisseling maakt ook dat je ongemerkt snel progressie boekt. Als je nu start, heb je in de zomer een body om van te watertanden. Wie dat echt graag wil, die begint vandaag nog.CrossFit in 20190