Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

7 tips om efficiënt te starten met kickboks lessen

Posted on

Je zelfvertrouwen een boost geven? Sterker worden in je hele lichaam? En de perfecte uitlaatklep vinden? Starten met kickboks lessen is je antwoord. En wil je dit efficiënt doen, zodat je het goed volhoudt en je ook nog eens mooie resultaten bereikt? We’ve got your back. Wij hebben namelijk een 7-tal tips voor je waardoor jij efficiënt kan starten met kickboks lessen en er het meeste uithaalt voor jezelf! 

1. Schrijf je in bij een sportschool waar jij je prettig bij voelt

Aan jezelf werken en persoonlijke doelen behalen doe je het best in een prettige omgeving die bij je past. Kies daarom voor een sportschool waar jij je fijn voelt en waar je kickboks lessen kan volgen voor verschillende instapniveaus. Daarnaast wil je natuurlijk wel kickboks lessen krijgen van een ervaren trainer met een goed gevoel voor verschillende sporters op diverse niveaus. Een plek waar er aandacht is voor elke persoon, daar kan je groeien.

2. Koop een fijne outfit om te dragen tijdens kickboks lessen

Sporten in een outfit die lekker zit, soepel is en ook nog eens geschikt is voor kickboks lessen: dát moet je hebben. Het dragen van goede kleding is dan ook van vitaal belang. Het is eventueel handig om alvast te investeren in bokshandschoenen, bandages en scheenbeschermers, maar vraag wel eerst even aan je trainer wat je wel en niet mee moet nemen. 

3. Plan je kickboks lessen op vaste dagen 

Routine is extreem belangrijk wanneer je wil starten met kickboks lessen en ook echt iets wil bereiken. Zeker wanneer je er nog helemaal niet mee bekend bent en fitter wil worden is het essentieel om structuur aan te brengen in je weekritme. Zo houd je je beter vast aan je doelen en heb je niet zo snel de neiging om lessen over te slaan.

4. Luister goed naar je trainer en stel vooral vragen

Je trainer zal je tijdens de kickboks lessen heel duidelijk uitleggen hoe alles werkt. Maar wanneer alles nieuw is voor je, is het wel handig om zoveel mogelijk vragen te stellen. Zo leer je het snelst nieuwe technieken en kom je erachter wat wel of juist niet goed voor je werkt. Ieder lichaam is anders en jij hebt er maar één. Train dus vooral op een manier die jou past en overleg veel met je trainer. 

5. Neem een fles water en een handdoek mee

Kickboks lessen kunnen enorm intensief zijn, zeker wanneer je er pas net mee start. Goed voor jezelf zorgen dus. Neem daarom altijd een fles water mee. En bij deze intensieve lessen ga je ook veel zweten, dus neem ook je eigen handdoek mee. 

6. Bouw de intensiviteit van de kickboks lessen op

Misschien ben je wel zo enthousiast tijdens de kickboks lessen dat je de neiging hebt om intensiever te trainen dan je wellicht aankan. Dit gebeurt veel beginnende kickboksers. Je trainer helpt je uiteraard bij het vinden van het juiste traintempo, maar hou er dus rekening mee dat je niet gelijk vol gas gaat. 

7. Blijf meerdere keren per week kickboks lessen volgen en houd moed!

Consistentie is key als het aankomt op kickboks lessen. Je kan er uiteraard voor kiezen om slechts 1 keer per week een les te volgen, maar meerdere kickboks lessen gaan je meer plezier, meer progressie en nog meer zelfvertrouwen opleveren. Maak voor jezelf dus een heldere weekindeling en ga minstens 2 keer per week naar je kickboks lessen. Je zal zien dat dit je veel zal opleveren!

0