Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Maandelijkse bucketlist #7: neem een duik in de Schotse Fairy Pools

Een bezoek aan de Fairy Pools in Schotland mogen niet ontbreken aan onze maandelijkse bucketlist. De naam doet je al wegdromen over het prachtige landschap en haar watervallen. Na het lezen van deze blog ga je vast al snel je koffers pakken.

De Fairy Pools in Schotland

De Fairy Pools zijn één van de mooiste pareltjes van het ruige Schotland. Op weg naar Skye, vind je in de vallei Glenn Bros een serie prachtige kleine en grote watervallen die ontstaan zijn uit de rivier de Brittle. Wanneer het erg mooi weer is en de zon hoog schijnt dan krijgt het kristalheldere water een mooie turquoise kleur. Geen wonder dat mensen uit de hele wereld dit natuurwonder komen bewonderen. 

Zwemmen in de Fairy Pools

Je bereikt de Fairy Pools in Schotland langs een idyllisch wandelpad na een wandeling van ongeveer 20 minuten vanaf de parkeerplek Glen Brittle. Om er te komen moet je hier en door een klein beekje over lopen via grote keien. Maar de eindbestemming is meer dan de moeite waard. Als je wilt zien waar de Fairy Pools precies beginnen, moet je wat verder wandelen en klimmen. 

De natuur op de Isle of Skye is het mooist wanneer je deze wandeltocht vroeg start, zeker wanneer het mooi weer is. Dan zijn er heel wat enthousiaste mensen die willen zwemmen in de Fairy Pools. 

De Fairy Pools en haar omgeving

De watervallen zijn een echte trekpleister voor wilde zwemmers. Dat betekent dus ook dat je respect moet hebben voor de mooie omgeving van dit prachtig fenomeen. Op de Isle of Skye leven namelijk heel wat dieren, zoals herten, konijnen en schapen maar ook heel wat vogels. Vanuit de poeltjes kan je genieten van het rotsachtig landschap van het eiland. 

Reizen naar Schotland doe je dus niet zonder een daguitstap naar de Isle of Skye en haar Fairy Pools te plannen. Duik van de watervallen recht in één van de vele poeltjes op een warme zomerse dag. Staan je koffers al klaar?

reizen naar Schotland
0