Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tien feiten over de wel geliefde Jack Daniels

Posted on

Ben jij een echte wiskeyliefhebber? Test dan onderstaand eens je kennis over wiskey, met name Jack Daniels. Heb je alle feiten herkend? Beloon jezelf dan vooral met een heerlijk glas wiskey. Maar ook voor degenen die nooit of slechts af en toe een glas wiskey drinken, zijn dit bijzondere feiten. Proost!

1. De echte naam van Jack Daniel was Jasper Newton Daniel. Zijn vrienden noemden hem echter Jack.

2. Jack Daniel leerde het destilleren van Dan Call, een predikant uit Tennessee. Die op zijn beurt leerde de expertise weer van Nearis Green, zijn slaaf.

3. Jack Daniel was maar 1.50 meter lang, hetgeen hem niet belemmerde om tot grootse dingen te komen.

4. Jack Daniel registreerde zijn stokerij in 1866. Daarmee is het de oudste geregistreerde stokerij in de Verenigde Staten.

5. In het ongeveer 150-jarig bestaan van de stokerij waren er slechts zeven meesterstokers. Jack Daniel was van 1866 tot 1911 de eerste meesterstoker. Vanaf 2008 is Jeff Arnett meesterstoker.

6. Jack Daniels is een Tennessee wiskey, een benaming die in 1941 werd erkend door de federale overheid. Het verschil met een bourbon wiskey is de extra stap in het productieproces, die bij een Tennesee wiskey ontbreekt. Om het destillaat vóór de veroudering te verzachten, passeert het een paar dagen een suiker-esdoorn houtskool filter.

7. Het blijft tot op heden een goed bewaard geheim waar de No. 7 op het label voor staat. Er wordt gespeculeerd dat Jack Daniel 7 liefdes had. Anderen beweren dat trein nummer 7 de vaten wiskey leverde.

8. De moedermaatschappij van Jack Daniel, Brown-Forman, is ook het brein achter populaire Scotch stokerijen, Glendronach, Glenglassaugh en Ben Riach. In 2016 werden drie Schotse stokerijen gekocht. Rachel Barrie werd tot meesterstoker benoemd. Ook zit Brown-Forman achter de opkomende Slane Castle stokerij in Ierland, die in 2017 de Slane Ierse wiskey lanceerde.

9. Frank Sinatra was zo gek op het merk Jack Daniels, dat hij samen met de typische vierkante, iconische fles, een pakje sigaretten en een aansteker de kist in ging en zo werd begraven. Naar aanleiding van de dood van Sinatra bracht Jack Daniels een speciale, gelimiteerde oplage uit om Sinatra te herdenken. Dat gebeurde ook bij Lemmy van Motorhead, die begin 2016 overleed.

10. In het district waar Jack Daniels wordt geproduceerd, kan de wiskey niet worden verkocht. Wel kun je bij de stokerij zelf een fles en zelfs een eigen vat wiskey kopen. Sinds het verbod staat het gebied Lynchburg als een droog gebied bekend.

0