Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Johan Cruijff – Mijn Verhaal

Posted on

Het levensverhaal van voetbalicoon Johan Cruyff gaat meer dan over voetbal

“Elk nadeel heeft zijn voordeel” is één van die wereldvermaarde uitspraken van een voetbalicoon. Zijn naam: Johan Cruyff. Ook na zijn voetballoopbaan scoorde de voormalige Ajax- en Barcelonaspeler hoge ogen als manager door de manier van denken. Wie een goed boek voor mannen op zijn bucking list heeft staan, moet ongetwijfeld dit autobiografisch verhaal “Johan Cruyff – Mijn verhaal” op de boekenplank hebben staan. Ook managers komen ruimschoots aan hun trekken door zijn briljante uitspraken, zelfkennis en dat authentiek vleugje humor. Het is ongetwijfeld één van de beste mannenboeken. 

Johan Cruijff

Zijn filosofie over voetbal leeft voort in heel Europa

Wie een lijstje Top 10 boeken voor mannen wil samenstellen in zijn privé-bibliotheek, mag dit boek niet over het hoofd zien. Johan Cruyff is de grondlegger van Totaal Voetbal, een speelstijl waarin elke speler op elke positie op het veld kon spelen. Tegenwoordig leeft zijn filosofie voort bij teams als Barcelona tot Munchen en spelers van Lionel Messi tot Christiano Ronaldo. Daarom verdient Johan Cruyff een plaats tot de Top 10 boeken voor mannen aller tijden. 

Acht nationale titels en drie Europa Cups staan op zijn erelijst

“Johan Cruyff – Mijn verhaal” vertelt het levensverhaal van Johan Cruyff die eerst acht nationale titels met Ajax veroverde voor dat hij ging spelen voor Barcelona. Tijdens het eerste jaar in 1973 werd hij landkampioen. Het leverde hem meteen de titel van Europees voetballer van het Jaar op en won later nog driemaal de Ballon D’or. De mijlpaal van zijn voetbalcarrière is ongetwijfeld de finale van de Wereldbeker in 1974 tegen Duitsland die verloren werd. Hij werd uitgeroepen tot beste speler van het tornooi. 

Cruyff maakte een ontvoeringspoging en faillissement mee

De reden waarom deze biografie één van de beste mannenboeken is, heeft te maken met de activiteiten na zijn voetbalperiode. Terwijl Johan Cruyff op het veld alles onder controle had, was zijn leven meer onstuimig met een ontvoeringspoging en een faillissement. Die tegenslagen zorgden voor de legendarische uitspraak: “Elk voordeel heeft zijn nadeel”. Deze autobiografie is een goed boek voor mannen die op zoek zijn naar een manager handleiding. Na zijn voetbal pensioen in 1984 werd hij een enorm succesvolle manager van Ajax en vervolgens Barcelona toen hij de Champions League won met een piepjonge Pep Guardiola in zijn team. In 1999 werd Johan Cruyff gekroond als Europese voetballer van de eeuw. In maart 2016 stierf Cruyff na een kort gevecht met longkanker.

0