Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een zomer zonder verbrande huid!

Posted on

Wat zijn jouw plannen deze zomer? Een retourtje Turkije, vakantie in eigen land of met de caravan op naar Zuid-Frankrijk! Iedereen heeft zo zijn eigen vakantiewensen. Maar een ding is bij iedereen hetzelfde: ‘’een beetje mooi weer zou fijn zijn.’’ En daar sluiten wij ons helemaal bij aan.

Nog geen leuke vakantie plek gevonden? Kijk eens naar Mallorca, in een andere blog van ons vertellen we je er meer over!

Het grote nadeel aan de mooie zon is het risico op verbranden. Ben je gevoelig voor verbranding of ken je iemand die zeker wat advies kan gebruiken? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je een aantal tips zodat de kans dat je als een kreeft thuis komt wel héél klein wordt.

Smeren!

Niet vergeten te smeren he? Deze uitspraak staat hoog in de Vakantie top 100. De kleinste zonnestraal kan al lijden tot een rood kleurtje. Wees daarom verstandig, smeer je elke ochtend in met zonnebrandcrème, -lotion of -spray. Vooral bij een wat lichtere huidskleur is het verstandig om misschien wel twee of drie keer op een dag te smeren. Don’t become a lobster!

Wees ook niet zuinig op je middeltjes. Smeer je te dun, dan verbrand je alsnog. Hoe meer je smeert, hoe beter je beschermd bent.

Kleren

We snappen echt wel dat je niet in je winterse outfit op het strand wilt liggen. Maar denk eraan als je naar de boulevard, supermarkt of een dagje weg gaat, dat je genoeg beschermende kleding meeneemt of aanhebt. Denk aan petjes, hoeden en zonnebrillen. Doe kleding aan in een zo licht mogelijke kleur. Het beschermt je tegen de straling en het is koeler dan donkere kleding.

Wees slim

Niet verbranden loopt in grote lijnen samen met logisch en verstandig nadenken. Tussen 12:00-15:00 is de zon het felst. In deze periode is de kans dus ook groter dat je verbrandt als je je niet goed voorbereid. Neem plaats onder een overkapping of parasol. Hieronder is het vaak al een stuk koeler en de straling bereikt minder snel je huid. Zo geniet je onbezorgd van je rust.

Let ook goed op dat je genoeg drinkt. Neem altijd een flesje water mee of neem een stuk fruit. Dit zorgt dat het vochtpijl in je lichaam op niveau blijft en je je niet zwak of duizelig gaat voelen. Drink vooral GEEN alcohol, dit trekt veel vocht uit je lichaam in combinatie met de zon is dit vragen om problemen.

Te laat?

Oeps! Toch verbrand en helpt de aftersun nog niet? Neem een lauwwarme douche of smeer je in met zuivel (yoghurt, kwark). Wacht even met andere crèmes. Als de warmte niet aan je lichaam kan ontsnappen, voelt die alleen maar pijnlijker aan. Dat verhoogt de irritatie.

Als je deze tips volgt dan moet het helemaal goed komen, wij wensen je alvast een hele fijne vakantie!

0