Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De leukste mannen boeken van dit moment

Posted on

Het is weer zomer en dat betekent dat we met zijn allen wat meer lezen. Vooral tijdens onze vakanties blijken velen van ons boekenwurmen te zijn en aangezien de vakantieperiode is aangebroken, leek het ons goed om de leukste mannen boeken van dit moment voor je op een rijtje te zetten.

De leukste mannen boeken van dit moment:

Shoe dog – Phil Knight

Shoe dog is het waargebeurde verhaal over de oprichting van wereldberoemd schoenenmerk Nike en een van de leukste mannen boeken van dit moment. Het is geschreven door de oprichter zelf en gaat in op al zijn hoogte- en dieptepunten.

Phil Knight richtte in 1964 samen met hardloopcoach Bill Bowerman Blue Ribbon Sports op, in het begin als distributeur voor de Japanse schoenmaker Onitsuka Tiger. Ze begonnen met een startkapitaal van slechts $1200. In 1971 ging het bedrijf verder als Nike Inc. Knight wilde het oorspronkelijk Dimension 6 noemen. Jeff Johnson, Knights eerste werknemer, verzon de naam Nike – uitgesproken als naikie.

Phil Knight over de naam Nike: ‘Er spookten een heleboel dingen door mijn hoofd. Ten eerste dat Johnson erop gewezen had dat alle grote merken korte namen hebben. Twee lettergrepen of minder. En dat ze allemaal een harde klank in de naam hebben, een letter als de K of de X, die in je hoofd blijft hangen. Dat klonk allemaal zinnig. En was van toepassing op Nike. Ik vond het mooi dat Nike de godin van de overwinning was. Ik wilde winnen.’

De swoosh van Nike werd in 1971 voor slechts $ 35 ontworpen door Carolyn Davidson. Knight was niet razend enthousiast over het logo. ‘Ik zal er wel aan wennen,’ was zijn eerste reactie.

Wraak – Wouter Laumans

Wouter Laumans heeft zich in 2019 gestort op het vervolg van Mocro Maffia. In zijn boek Wraak beschrijft hij het verhaal van de vele jonge jongens die snel geld willen verdienen, maar hiervoor vaak de hoogste prijs betalen. Wraak is het langverwachte vervolg op de bestseller Mocro Maffia, waarvan inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht zijn. Het werd genomineerd voor de prestigieuze Brusseprijs 2015 voor het beste journalistieke boek en vormde de basis voor de veelgeprezen serie Mocro Maffia op Videoland. 

Na de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt in 2012 veranderde het misdaad landschap voorgoed. Gewelddadiger, roekelozer, complexer dan ooit. Het vormde het startschot van de nietsontziende oorlog tussen twee groepen in de onderwereld: enerzijds die rondom Benaouf A., het beoogde doelwit van die aanslag, anderzijds de groep rondom Gwenette Martha. Na diens dood in mei 2014 lijkt de vete aanvankelijk tot een einde te zijn gekomen, maar niets is minder waar. De strijd om kilo’s coke gaat door, maar is niet langer de enige aanleiding voor de talloze aanslagen die volgen. Een ander motief blijkt ook een belangrijke rol te spelen.
Wraak gaat verder waar Mocro Maffia ophield. Gebaseerd op uitgebreide research en talloze ontcijferde pgp-berichten vertelt het een verhaal over jonge jongens die snel op willen klimmen in het milieu en daar alles voor overhebben. Maar daarvoor betalen ze vaak een hoge prijs.

De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson

We beginnen deze lijst met een absolute bestseller. In De edele kunst van not giving a fuck vertelt Mark Manson je precies hoe je jouw leven meer naar eigen wens kan indelen. Doe alleen wat je wilt en doe vooral ook niet wat je niet wilt. Hoewel dit boek geschikt is voor iedereen, mag het ook zeker niet ontbreken op de lijst van beste boeken voor mannen.

Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt. Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.
Humoristisch en vol goede grappen, maar bovenal ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. 

De antwoorden op de grote vragen – Stephen Hawking

Dit meesterwerk, dat postuum is uitgebracht, bevat de laatste ideeën van Stephen Hawking op de grootste vragen over het universum die hem bezighielden. Het is een bijzonder eerbetoon aan een bijzonder persoon en valt dan ook absoluut aan te raden voor iedereen die geïnteresseerd is in zijn werk.

De wereldberoemde wetenschapper en bestsellerauteur Stephen Hawking laat ons zijn laatste ideeën over de grootste vragen van het universum na in dit briljante, postuum uitgegeven werk.

De wereldberoemde wetenschapper en bestsellerauteur Stephen Hawking laat ons zijn laatste ideeën over de grootste vragen van het universum na in dit briljante, postuum uitgegeven werk.

Een breed scala aan onderwerpen, intellectueel stimulerend, enthousiast beargumenteerd en doordrenkt met zijn karakteristieke gevoel voor humor – De antwoorden op de grote vragen is een persoonlijke kijk op de uitdagingen waar we als mensheid voor staan en op de vraag wat de volgende bestemming van onze planeet zal zijn.

0