Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De checklist voor een stijlvol en sportief horloge

Een modern horloge is een praktische en stilistische accessoire

Een stijlvol, modern en sportief horloge behoort tot de verplichte accessoires van iedere eigentijdse man. Naast strakke kleding en modieuze schoenen, mag een sportief horloge niet ontbreken. Een eigentijds horloge is natuurlijk erg praktisch. Je weet altijd precies hoe laat het is. En je kunt ook gebruikmaken van andere handige functies die hedendaagse sportieve en stijlvolle herenhorloges hebben, zoals stappentellers, stopwatches of dieptemeters. Meer nog geldt een uurwerk tegenwoordig als een belangrijk sieraad. De uitstraling en vormgeving van het horloge is dus ook cruciaal! Tegenwoordig is de keuze aan sportieve en stijlvolle herenhorloges enorm. Dus hoe kies je een perfect exemplaar uit de beste sportieve horloges die tegenwoordig verkrijgbaar zijn? Onze handige checklist helpt je bij het uitzoeken van het voor jou perfecte horloge uit de massa sportieve en stijlvolle herenhorloges die er tegenwoordig bestaan.

Kies voor een geschikte horlogeband

Wees in de eerste plaats kritisch als het aankomt op het soort horlogeband. Deze bepaalt namelijk het draagcomfort en ook de uitstraling die jouw horloge heeft. Veelgebruikte soorten zijn lederen horlogebanden, rubber, nylon, edelstaal en titanium. Deze materialen hebben elk hun eigen min- en pluspunten. Zo is leer natuurlijk prachtig, maar is dit materiaal minder goed bestand tegen water. Ook rubber is mooi, maar krasgevoelig. Denk dus goed na over het soort horlogeband van de beste sportieve horloges die je op het oog hebt!

Enorme keuze aan excellente merken horloges

De beste sportieve horloges vind je natuurlijk in de collectie van de gevestigde topmerken. Het bekendst is waarschijnlijk het Zwitserse klassemerk Rolex. Elk horloge van dit merk biedt de zekerheid dat je een geweldig horloge aankoopt. Enig nadeel is wellicht de prijsstelling: Rolex-horloges kunnen duizenden euro’s kosten. Neem daarom meerdere goede merken in overweging, want naast Rolex is er veel keuze. Denk bijvoorbeeld aan excellente heren horlogemerken als Seiko, Swiss, Hugo Boss, Emporio Armani of Steel. De opties zijn eindeloos, want ook met merken als Diesel, Maurice Lacroix, Jaguar, Gucci, Oris, Michale Kors en Fossil maak je als moderne man veel indruk.

Diverse soorten horlogeglas

Een aandachtspunt bij de aanschaf van een kwaliteitshorloge is ten slotte het horlogeglas. Qua glassoorten, met hun bijhorende kenmerken, is er veel variatie. De belangrijkste soorten horlogeglas zijn saffierglas, glas van mineraal, normaal glas, kristalglas en kunststof glas. De beste kwaliteit biedt saffierglas, dat zeer helder en krasbestendig is. Het meest kwetsbaar, en daarom voordelig, is kunststof glas. Dit glas breekt snel en beschadigd snel.

0