Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Hier moet je aan denken als je een luxe buitenkeuken wil realiseren

Posted on

De interesse in het buitenleven en koken in de tuin blijft groeien, steeds meer mensen maken van hun tuin een verlengstuk van hun woonkamer of keuken. Het ontwerpen van een luxe plek om een ​​volledig functionele buitenkeuken te creëren, waar functionaliteit, technologie en esthetiek elkaar ontmoeten, vereist zorgvuldige planning en een degelijk ontwerp. Voor het maatwerk buitenkeuken komt een hoop kijken, en daarnaast moet je weten welke benodigdheden jij belangrijk vindt voor je buitenkeuken. Gelukkig zijn wij er om je te helpen.

Natuurlijk kun je een buitenkeuken kopen, maar je kunt deze ook zelf ontwerpen en samenstellen. Voordat je een luxe buitenkeuken bedenkt en ontwerpt, is het belangrijk om je te concentreren op een paar hoofdpunten en overwegingen met betrekking tot het ontwerp. Allereerst moet je goed nadenken over je levensstijl, de locatie en de beschikbare ruimte. Wil je een volledig functionele keuken willen of iets meer basic, wat is jouw favoriete methode om buiten te koken, is dat bijvoorbeeld met een Big Green Egg? Dan zul je met die ruimte rekening moeten houden. Daarnaast moet je bijvoorbeeld denken hoeveel mensen je wil ontvangen. 

Hoeveel ruimte heeft jouw luxe buitenkeuken nodig?

Al met al zal dit het uitgangspunt zijn voor het maken van de buitenkeuken in relatie met de andere ruimte die je in de tuin hebt. Het zal ook uitsluitsel geven over de grootte van de buitenkeuken en wat daarin moet komen te staan. Ook, en zeker in een buitenkeuken, is het belangrijk om een ​​functionele en praktische indeling te bedenken die bewegingsvrijheid en de ideale plek bij de bereiding van het eten kan garanderen.

De samenstelling van de keuken is een van de belangrijkste punten uiteraard. Over het algemeen is het bij het ontwerpen van een luxe buitenkeuken van essentieel belang om in gedachten te houden dat de lay-out uit 4 hoofdgebieden bestaat:

– Hete zones: waar kookplaten, grills, ovens en fornuizen en een werkruimte zijn

– Koude gebieden: bezet door koelkasten, diepvriezers, ijsmachines

– Droge ruimtes: inclusief ruimtes die bestemd zijn voor het bereiden en bewaren van voedsel

– Natte ruimten: bestaande uit een spoelbak en werkblad

Naast aandacht voor elk gebied, is het noodzakelijk om na te denken over hoe de verschillende gebieden zullen samenwerken en een unieke en elegante uitstraling aan de keuken zullen geven. Zo zie je maar dat het idee van de buitenkeuken als geweldige BBQ wat naar de achtergrond verdwijnt, je bent eigenlijk een nieuwe (buiten) kamer aan het inrichten.

Welke apparaten zijn nodig in een buitenkeuken?

Het is duidelijk dat de apparaten die jij nodig hebt afhankelijk zijn van wat jouw wensen op het gebied van buiten koken zijn. Na het definiëren van welke apparaten moeten worden geplaatst, is het noodzakelijk om te kijken hoe ze kunnen worden aangepast aan het ontwerpplan en de beschikbare ruimte. Hier een opsomming van apparatuur die handig kan zijn in een luxe buitenkeuken.

Barbecue

In een buitenkeuken mag je de barbecue niet vergeten: een ideaal kookgereedschap voor buitenruimtes, ontworpen om een ​​groot kookoppervlak te hebben. Kies voor een barbecue die past bij jouw manier van koken. Vind jij het leuk om af en toe spiesje op de bbq te gooien, dan hoef je waarschijnlijk niet te gaan voor een Big Green Egg. Ga jij graag aan de slag met verschillende bereidings manieren en verschillende soorten vlees, dan is dat waarschijnlijk juist weer de goede keuzes. 

De keuze tussen een gas- of inductiekookplaat voor buiten is ook gebaseerd op jouw kookstijl. Enerzijds maakt de praktische en traditionele gaskookplaat een onmiddellijke aanpassing van de temperatuur van de branders mogelijk. Aan de andere kant heeft de inductiekookplaat, met een grotere energie-efficiëntie, omdat hij warmteverlies minimaliseert, geen open vuur en beslist een discretere design uitstraling. Voor als het oog ook wat wil dus!

Een ander essentieel element in de luxe buitenkeuken is de oven. Om de beste daarvoor te kiezen, evalueer je ook hierbij de functies van de verschillende modellen, de soorten kook- en controlesystemen en de capaciteit en weerstand tegen hoge temperaturen in een buitenkeuken.

0