Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zo tover je jouw opbergschuur om tot een complete werkplaats

Posted on

De schuur achter je huis gebruik je misschien vooral om zaken in op te staan. Je fiets, het tuingereedschap en misschien nog wat zaken. Maar heb je er wel eens over nagedacht om van die schuur een complete werkplaats te maken? Een plek waar je zelf je fiets of brommer kunt repareren of waar je meubels kunt opknappen, om maar eens wat te noemen? Je hebt er niet eens heel veel voor nodig om dit te realiseren.

Efficiënt ruimtegebruik

Meestal is een schuur niet enorm groot, dus je zult efficiënt met de beschikbare ruimte moeten omgaan. Vaak benutten mensen het vloeroppervlak wel goed, maar vergeten ze de hoogte in te gaan. Juist als het aankomt op het opslaan van spullen, kun je de hoogte van de schuur goed gebruiken. Als je bijvoorbeeld een zolder in je schuur timmert, kun je daar alvast een heleboel goederen kwijt. Maar ook heb je dan voor de werkplaats inrichting veel meer ruimte over. Die kun je natuurlijk zo uitgebreid maken (of juist niet) als je zelf wilt. Een goede werkbank op de juiste hoogte is een eerste vereiste. Verder hangt het er natuurlijk helemaal van af wat je precies in de werkplaats wilt gaan doen.

Elektriciteit en verlichting

Niet in elke schuur is elektriciteit aanwezig. Wanneer je met elektrische apparaten (zoals een slijpmachine, zaagmachine of boormachine) wilt gaan werken, zul je dus mogelijk zelf elektriciteit moeten aanleggen. Het is verstandig om daarvoor eerst de groepenkast in huis aan te (laten) passen. Denk ook aan voldoende lichtpunten in je schuur, want tijdens het werk moet je alles goed kunnen zien.

Het juiste gereedschap

Om voorbereid te zijn op elke klus, heb je een uitgebreide set gereedschap nodig. Natuurlijk een hamer, wat tangen en diverse schroevendraaiers. Maar ook een boormachine, wat handzaagjes en mogelijk een elektrische zaag komen van pas. Koop een goede werkplaatskast om alles netjes in op te bergen. Zo behoud je het overzicht en bescherm je jouw gereedschap tegen stof en vocht.

Persoonlijke veiligheid

In een werkplaats kan van alles misgaan. Zorg ervoor dat je altijd de juiste beschermingsmiddelen gebruikt, zoals een veiligheidsbril en handschoenen. Als je gaat zagen of slijpen, komt daarbij veel stof vrij. In dat geval zijn stofkapjes voor de mond en neus ook essentieel. Bovendien maken dergelijke apparaten veel lawaai, dus vergeet niet om deugdelijke gehoorbescherming aan te schaffen.

0