Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wedden op voetbal: zo vergroot je jouw winkansen!

Posted on

Voetbalweddenschappen behoren tot de categorie kansspelen. Althans vanuit de overheid gezien. Daarom moeten zij sinds 1 oktober 2021 ook aan bepaalde voorwaarden voldoen, willen de bookmakers een licentie ontvangen. Dit is bij de meeste populaire bookmakers gelukkig ook gebeurd. Goed voorbeeld is de populaire Bet365 bookmaker die sinds het begin van de legalisatie over een licentie beschikt. Hierbij kunnen voetballiefhebbers hun slag slaan en direct beginnen met wedden op hun favoriete club.

Voetbalweddenschappen behoren tot de categorie kansspelen. Althans vanuit de overheid gezien. Daarom moeten zij sinds 1 oktober 2021 ook aan bepaalde voorwaarden voldoen, willen de bookmakers een licentie ontvangen. Dit is bij de meeste populaire bookmakers gelukkig ook gebeurd. Goed voorbeeld is de populaire Bet365 bookmaker die sinds het begin van de legalisatie over een licentie beschikt. Hierbij kunnen voetballiefhebbers hun slag slaan en direct beginnen met wedden op hun favoriete club. 

Ondanks dat voetbalweddenschappen tot de categorie kansspelen behoren, kun je de kans op succes wel enorm vergoten. Niet alleen door de juiste tactiek te voeren, maar ook door je eigen kennis te vergroten. Met een beetje extra feeling en de nodige vaardigheden kun je binnen mum van tijd enorme successen boeken. Wil jij jouw kennis van voetbal ook eens goed gebruiken? Met de volgende tips vergroot je eenvoudig jouw winkansen. 

Blijf je voetbalkennis verbeteren 

Misschien ben je iemand die al jaren trouw al het nieuws uit de voetbalwereld op de voet volgt. Toch betekent dit niet dat je dan niets extra’s hoeft te ondernemen. Je kunt namelijk nooit alles weten. Bovendien is het ook belangrijk dat die kennis up to date blijft. Je wil voorkomen dat de expertise van de bookies jou vooruitstreven. Je zal ook merken dat voetbal niet alleen rust op voorspellingen. Hoe goed een team ook in elkaar kan zitten en hoe gunstig een wedstrijd er van tevoren misschien uit ziet, het kan plotseling allemaal heel anders gaan. Bijvoorbeeld door een ongunstige transfer of problemen tussen ploegmaten. Als je gaat wedden, is het belangrijk dat je van dergelijke zaken op de hoogte bent. 

Voor de wedstrijden duik je in alle statistieken en volg je het nieuws over de betreffende clubs op de voet. Op die manieren kun je veel beter de kansen in schatten. 

Niet overdrijven 

Wedden op voetbal moet bovenal gewoon leuk zijn (en blijven!) Veel mensen doen dit dan ook om lekker te ontspannen of de voetbalbeleving nog spannender te maken. Overdrijf het echter niet. Het gebeurt maar zelden dat iemand echt rijk wordt door de juiste weddenschap op zijn of haar voetbalclub te plaatsen. Wees je er van bewust dat de kans ook bestaat dat je een weddenschap verliest. Zeker in het begin als je hier nog een beetje feeling voor moet krijgen. Dat geeft niet als je enkel kleine bedragen inzet (bedragen die je makkelijk kunt missen), maar wel als je hele grote bedragen inzet. Kan je het missen wanneer je 100 euro verliest of misschien zelfs wel meer? 

Verwacht niet dat je door te wedden op voetbal straks kunt stoppen met werken. Binnen één klap miljonair bent. Het begint vaak met een kleine inzet. Wanneer je steeds kundiger wordt in het wedden kan je soms best een leuk maandelijks extraatje verdienen. Maar overdrijf niet en verwacht er zeker niet al te veel van. 

Bepaal je gokbudget 

Weer onder het mom van je kansen spreiden en verantwoord gokken: bepaal van tevoren je gokbudget. Wees je er van bewust dat de voetbalwereld echt vol verrassingen zit. Soms lijkt een wedstrijd slechts een formaliteit en ben je zeker wie er gaat winnen, maar dit kan ook zomaar weer heel anders uitpakken. Dan ben je natuurlijk ontzettend blij wanneer je goed gegokt hebt, maar het kan ook tot een fiks verlies leiden. 

Daarom is het belangrijk om enkel te spelen met hetgeen wat je zou kunnen verliezen. Reserveer daarom iedere week een bedrag voor voetbalweddenschappen en verspreid dit over al jouw weddenschappen. Het maakt niet uit hoe hoog het bedrag in dit potje is, zolang je maar weet dat je nog genoeg geld over hebt om comfortabel te leven of misschien zelfs de maat nog wel winstgevend af kunt sluiten.

0