Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Zo word jij een echte grillmaster

Posted on

Barbecueën is een kunst en is niet voor iedereen weggelegd. Vaak wordt dit zeer onderschat, er komt namelijk nog wel heel wat bij kijken. Wil jij nu een echte grillmaster worden en al jouw vrienden en familie verrassen met jouw barbecue-kunsten, lees dan gauw verder, wij geven jouw waardevolle tips!

Preparation is key

Voorbereiding is alles, dat geldt ook voor barbecueën. Gebruik een goede kolenbarbecue en zorg dat deze al mooi op temperatuur is voordat je begint. Leg alvast het gereedschap klaar zodat je deze altijd bij de hand hebt bij het barbecueën. Leg ook het vlees alvast op een logische volgorde in de koelkast, zodat je hiermee mooi door kunt grillen. 

Ga voor het beste vlees

Naast een goede voorbereiding, is goed vlees toch wel het allerbelangrijkste. Dit is vaak iets dat extreem wordt onderschat, maar goed vlees met een goede bereiding maakt echt wel het verschil. Kies ook verschillende soorten vlees voor verschillende gelegenheden en bouw het op. Begin met kleine stukjes vlees en bewaar het beste voor het laatst. Tegenwoordig bestel je het beste vlees erg eenvoudig online, zoals bij Meerdanvlees zij zorgen dat het een dag later al wordt bezorgd!

Gebruik extra ingrediënten en kruiden

Verras jouw gasten met wat extra’s en gebruik de combinatie van goed vlees en extra kruiden of ingrediënten. Kies er ook voor om het vlees van tevoren te marineren en de kruiden goed in te laten trekken voor een unieke smaakbelevenis. Gebruik ook tijdens het barbecueën smaak versterkers, zoals roomboter, knoflook of tijm, zodat ook de buitenkant van het vlees en unieke smaakstructuur krijgt.

Unieke sfeer

Zorg voor een topsfeer bij de barbecue die niemand zal vergeten. Met een vuurkorf, statafels, tuinfakkels, sfeervolle lampjes en goede muziek zal niemand te vroeg vertrekken. Goed eten in combinatie met een gezellige sfeer kan bijna niet overtroffen worden. Naast de hapjes en drankjes kan een goede sfeer zeker bijdragen aan een geslaagde avond.

0