Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Drie redenen waarom jij een drone moet hebben

Posted on

De drone wordt steeds populairder en steeds meer Nederlanders halen een bestuurbare drone in huis. Op veel plaatsen kun je toffe en originele beelden schieten met een drone. Daarnaast worden de apparaten steeds voordeliger, toegankelijker en veelzijdiger. Wist je bijvoorbeeld dat je drones tegenwoordig gewoon kunt besturen met je smartphone? Om deze drie redenen wil jij een drone kopen.

Indrukwekkende vakantiefoto’s

Met een drone kunt je spectaculaire foto’s en video’s schieten. Je hebt ze waarschijnlijk al meer dan eens langs zien komen op Instagram. Van een groen rijstveld van bovenaf, besneeuwde bergtoppen of surfers in de oceaan, met een drone maak je echt originele beelden. Doordat je met een drone tot maximaal 122 meter hoog kunt vliegen, schiet je fantastische panorama’s tijdens bijvoorbeeld een roadtrip. Tegenwoordig is de technologie zelfs zo ver dat je jezelf kunt laten volgen door je drone terwijl je snowboard, fietst of surft. Veel drones kun je zelfs besturen met je smartphone, waardoor je geen aparte controller mee hoeft te nemen. Sluit een voordelig sim only abonnement af met voldoende data zodat de besturing van je drone vlekkeloos verloopt. 

Racen met de drone

Ben je al bekend met First Person View (FPV) drone-racing? Dit fenomeen is begonnen in Australië en heeft zich in een razendsnel tempo over de hele wereld verspreid. Verschillende deelnemers proberen om een parcours met hun racedrone in de snelste tijd af te leggen. Als je op zoek bent naar nog meer spanning en sensatie dan een gewoon videospel je kan bieden, is dit een leuke nieuwe hobby. De racedrones maken het mogelijk om nog uniekere opnames te maken doordat je meer snelheid en bewegingsvrijheid hebt. Je hebt hier wel een speciale drone voor nodig en afhankelijk van je eigen wensen ook een FPV Systeem dat bestaat uit een bril en camera, een remote controller en een Air Unit Module.

Toffe content voor je YouTube-kanaal

Als je regelmatig feesten of evenementen bezoekt kun je deze creatief in beeld brengen met een drone. Zeker mensen met een eigen YouTube-kanaal halen veel uit een drone, want volgers zijn gek op dynamische en aantrekkelijke filmpjes. Met een cameradrone schiet je deze beelden met gemak. Drones 

worden dan ook vaak gebruikt door organisatoren van grote feesten en (sport)evenementen. Hou er wel rekening mee dat er speciale regels gelden voor het gebruik van een drone. Zo mag je niet boven mensenmenigten vliegen, maar je kunt ze wel van een afstandje in beeld brengen. Ook moet je rekening houden met de privacy van anderen waardoor je niet zomaar alle beelden kunt delen. Je kunt natuurlijk ook gewoon toffe beelden schieten van jezelf en je vrienden in de tuin tijdens een leuk huisfeest!

0