Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Voorbeschouwing Premier League Darts

Op 20 februari vindt de derde speelronde van Premier League Darts plaats. Er staan een aantal interessante partijen vermeld op het darts programma. Zo neemt Peter Wright het aankomende donderdag op tegen Rob Cross. Michael van Gerwen speelt tegen Nathan Aspinall. Verder neemt Daryl Gurney het op tegen Gerwyn Price en Glen Durrant tegen Gary Anderson. Gedurende de eerste speelronden is er telkens een gastspeler die meedoet. In de afgelopen week was dat Fallon Sherrock als eerste vrouwelijke gastspeler van de Premier League Darts ooit. In de komende derde speelronde is Jonny Clayton de gastspeler en die gaat het opnemen tegen Michael Smith,

Wright tegen Cross

De darters Wright en Cross zijn aan elkaar gewaagd. Wright heeft in de tweede speelronde gelijkgespeeld tegen Gary Anderson en Cross heeft de tweede partij gewonnen van Nathan Aspinall. Overigens heeft Wright in de tweede speelronde een blessure opgelopen. Dat was op het moment dat hij tijdens het dansje zijn enkel verzwikte. Of dat nog invloed heeft op de trainingen en voor de derde wedstrijd is nog even de vraag. Het is in elk geval niet het standbeen dat geblesseerd is geraakt. Voor wat betreft het leaderboard geldt dat Cross op plaats drie staat en Wright momenteel de plek op de zevende positie bezet houdt. Dat beide partijen aan elkaar gewaagd zijn, blijkt ook uit de gelijkwaardige quotes die de bookmakers hanteren. Dat is wel anders als het gaat om de komende partij tussen Michael van Gerwen en Nathan Aspinall.

Van Gerwen tegen Aspinall

Michael van Gerwen staat op de nummer één positie van de ranglijst. De stand Premier League Darts geeft uiteraard al wel een beeld weer van het krachtsverschil. Aspinall bezet bijvoorbeeld de vijfde plek op de ranglijst en heeft de voorgaande wedstrijd van Cross verloren. De kaarten lijken qua statistieken geschud, waarbij Van Gerwen vooraf al beschouwd wordt als de winnaar. Of dat ook zo is, zal komende donderdag blijken. De wedstrijd staat geprogrammeerd om 21.35 uur. Als eerste zijn Wright en Cross aan de beurt om 20.15 uur gevolgd door Clayton en Smith om 20.55 uur.

Durrant tegen Anderson

Durrant neemt het tegen Anderson op nadat de wedstrijd tussen Gurney en Price is gespeeld die om 22.15 uur plaatsvindt. De laatste wedstrijd van de avond vangt aan om 23.00 uur. Ook dit is weer een gelijkwaardige wedstrijd tussen twee topdarters. Toch lijkt Durrant een betere uitgangspositie te hebben. Dat is mede te verklaren door het klassement. Durrant staat namelijk op de tweede plek achter van Gerwen en Anderson staat op de vierde plaats. De dartwedstrijden van de derde speelronde worden gespeeld in Cardiff. De wedstrijden zijn normaal te volgen via RTL 7, maar op 20 februari via RTL Z. Daarnaast is het mogelijk de wedstrijden online te volgen via de livestream.

1