Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Ook zin in een avontuurlijke roadtrip? Zo pak je dat aan

Posted on

Voorbereiden en afwegen

Een roadtrip door Europa: heerlijk om je gedachten over te laten gaan, en te fantaseren. Maar wellicht is het handig om op een rij te zetten wat jij belangrijk vindt in je vakantie. Wil je vooral veel in de natuur zijn? Snuif je liever veel cultuur op in steden? Vind je goed eten belangrijk of is dat eigenlijk ondergeschikt en regel je onderweg wel iets? Is het voor jou ok om eerst een flinke afstand af te leggen voor je in het land van jouw keuze bent aangekomen?

Toffe landen om naartoe te rijden

Italia

Je bent het al langer van plan: een roadtrip maken. Je ziet het al helemaal voor je, de volgende zomer of het jaar daarna. Een roadtrip naar Italië, langs die prachtige Toscaanse kust rijden. Fantastisch! Hier en daar stoppen om te genieten van het mooie uitzicht en voor een Espresso uiteraard. ´s Avonds je auto parkeren en een bord pasta bestellen, zoals ze die alleen in Italië kunnen maken.

La France

Mocht het toch geen roadtrip naar Italië worden, denk dan eens aan het mooie Frankrijk. Ook een erg mooi land, met een enorme diversiteit aan streken, van plat en uitgestrekt tot hooggebergte. Wat je jaarlijks op tv voorbij ziet komen tijdens de beelden van de Tour de France wil je nu wel eens met eigen ogen zien. Je bent ook benieuwd naar al die verschillende wijnsoorten. Zodra je je auto hebt stilgezet, zoek je zo’n typisch Frans cafeetje op en hoop je dat ze daar ook iets te eten serveren.

Deutschland

Met de auto naar Frankrijk of Italië klonk al als een heel aantrekkelijk idee. Maar waarom zou je het niet wat dichterbij zoeken? Het spreekt je eigenlijk ook wel aan om met de auto naar Duitsland te gaan, binnen één of twee uur ben je al in het land van goed eten en lekker bier. Daarnaast heeft het land veel te bieden qua natuur. Ja, met de auto naar Duitsland, dat gaat het worden.

Om de beurt rijden

Als je samen gaat is het natuurlijk wel handig als je allebei kan rijden en dus beide een rijbewijs hebt. Op zoek naar een goede rijschool dan maar. Met rijles Amsterdam vind je direct een erkende rijschool die bij jou past. Als je binnenkort begint, heb je nog ruimschoots de tijd.En alleen al het toekomstbeeld van het maken van een roadtrip zou een goede reden kunnen zijn om eindelijk dat rijbewijs eens te halen. 

0