Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Kies de ideale tv!

Posted on

Er is werkelijk niets heerlijker dan na een lange werkdag op de bank kunnen ploffen en een goede film, serie of voetbalwedstrijd te kijken op je favoriete streamingdienst zoals Canalplus. De beste tv-avondjes heb je op een kwalitatieve tv. Twijfel je over welke tv jij wilt kopen? Zo kies je de ideale tv.

Formaat

Een grotere tv is niet altijd per se beter. Een te groot scherm maakt namelijk dat je als je te dichtbij zit niet het hele scherm goed kan overzien. Anderzijds wil je natuurlijk wel dat je de ondertiteling gewoon goed kan lezen, dus een te klein scherm is ook niks. Om te bepalen hoe groot jouw tv moet zijn kun je deze vuistregel aanhouden: neem het aantal inch van je tv en doe dat keer vijf. Dat is het aantal centimeters dat je tv van de zithoek af zou moeten staan. Staat jouw zithoek 2,5 m van het tv-meubel af, dan heb je een tv van 50 inch nodig.

Soort scherm

In de wereld van tv-schermen hebben we tegenwoordig verschillende opties voor prachtige beeldkwaliteit. Voorheen hadden de meeste tv’s een LCD-scherm, maar dat is tegenwoordig vervangen voor een LED-scherm, een QLED-scherm, een OLED-scherm of een HD-scherm. QLED-schermen en OLED-schermen zijn wel de meest geavanceerde techniek en bieden het allerscherpste beeld, maar het is een persoonlijke kwestie welke van deze schermtypen jij het prettigst vindt om naar te kijken. Dit is dus echt een kwestie van uitproberen in de elektronicazaak.

Opties

Je wilt natuurlijk een tv met zo veel mogelijk opties, maar iedere extra optie kost geld, dus kies kritisch wat je wel en niet nodig hebt. Een smart-tv is tegenwoordig eigenlijk een absolute must, omdat bijna iedereen vooral tv kijkt via streamingdiensten en het ook prettig is wanneer je op je tv naar Youtube kunt. Daarnaast is het voor mensen die veel streamen via een laptop of graag gamen erg prettig als je tv nog extra aansluitingen heeft voor bijvoorbeeld een HDMI-kabel of een USB-kabel. Hoeveel wil jij aansluiten op je tv en hoeveel en welke ingangen heb je daarvoor nodig?

0