Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Besparen met draadloze opladers

Posted on

Draadloos opladen is een betrekkelijke nieuwe technologie waarmee je jouw telefoon gemakkelijk kunt opladen zonder al te veel moeilijkheden. Er zijn verder geen verbindingen nodig.

Een van de belangrijkste voordelen van draadloos opladen is het inherente gemak ervan. In plaats van herhaaldelijk kabels aan te sluiten en los te koppelen. Je hoeft jouw apparaten alleen maar op compatibele draadloze oplaadpads of standaarden te plaatsen.

Deze naadloze interactie maakt opladen probleemloos en verbetert je gebruikerservaring. Bovendien elimineert draadloos opladen de wirwar van verwarde kabels. Wat op haar beurt weer bijdraagt aan een schonere en beter georganiseerde omgeving.

Apple heeft sinds kort draadloos opladen op hun iPhone toegevoegd en Samsung doet dat al jaren. Ze hebben ook een breed scala aan draadloze opladers gemaakt die werken met alle telefoons waarin draadloos opladen is ingebouwd. Recentelijk hebben OnePlus, Motorola en Huawei allemaal draadloze opladers in hun handsets opgenomen.

Compatibele apparaten

Veel telefoons hebben draadloos opladen ingebouwd. Als dit bij jouw telefoon niet zo is, dan zul je zeker baat hebben bij een draadloze adapter.

De draadloze opladers kunnen moeiteloos worden aangesloten op de USB-C-poort van het apparaat. Het kan gemakkelijk tussen de telefoon en de beschermhoes worden geschoven. 

Eenmaal geïnstalleerd kunnen gebruikers hun telefoon moeiteloos op een draadloos oplaadstation of standaard plaatsen. Zodat ze hun apparaten eenvoudig kunnen opladen. Deze gestroomlijnde oplossing biedt een probleemloze en veelzijdige oplaadervaring voor een breed scala aan apparaten.

Telefoons met ingebouwd Qi draadloos opladen

Houd er rekening mee dat je geen draadloze oplader nodig hebt die is gemaakt door hetzelfde bedrijf als jouw telefoon. De draadloze opladers van Samsung werken prima met de iPhone 14. Je telefoon wordt opgeladen wanneer je het nodig hebt.

Meestal laad je jouw telefoon pas op als de batterij bijna leeg is. Wanneer je het moet opladen, maar niet wilt neerleggen, sluit je gewoon een kabel aan. Vervolgens steek je de oplader in het stopcontact en kun je jouw telefoon blijven gebruiken.

Maar een draadloze oplader heeft geen uitgangspoort. Dus betekent dit dat je de telefoon niet tegelijkertijd kunt gebruiken en opladen? Het antwoord is nee.

Er zijn momenten waarop je jouw telefoon moet neerleggen. Dus in plaats van het gewoon op je bureau te leggen, plaats je het op een draadloos oplaadstation. Terwijl jouw telefoon daar ligt, wordt het opgeladen zonder dat je iets hoeft te doen. Het is dan klaar wanneer je het nodig hebt.

Draadloze opladers besparen je geld

Hoewel draadloze opladers doorgaans duurder kunnen zijn in vergelijking met bekabelde opladers, worden ze in sommige opzichten zelfs betaalbaarder.

Denk er eens zo over na: één draadloze Qi-oplader kan alle telefoons in jouw gezin opladen. En waarschijnlijk ook een paar andere apparaten, waaronder jouw AirPods en Apple Watch. Het is dus niet nodig om meerdere opladers en kabels te kopen.

Hoeveel kan het je besparen? Dat hangt af van hoeveel apparaten je hebt. 

0