Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Welke hoofdtelefoon is het meest voor jou geschikt?

Posted on

Hoofdtelefoons zijn er in allerlei soorten en maten. Voordat je aan je zoektocht begint is het belangrijk om vast te stellen welk type hoofdtelefoon voor jou het meest geschikt is. In deze blog kan je lezen over een aantal soorten hoofdtelefoons. Ben je geïnteresseerd in een hoofdtelefoon? Aan het einde van deze blog lees je waar je deze het beste kan aanschaffen!

In-Ear hoofdtelefoon

In-Ear hoofdtelefoons, ook wel In-Ear monitors genoemd, zijn de meest compacte en populaire headphones op de markt. Ondanks de compacte bouwwijze leveren deze oordoppen een perfect geluidskwaliteit. Omdat de oordoppen in de gehoorgang worden gestoken, dempen deze heel effectief het omgevingsgeluid en gaat er minder muziekinformatie verloren en kan je je muziek nóg intenser ervaren.

On-Ear hoofdtelefoon

On-Ear hoofdtelefoons hebben zijn licht van gewicht en hebben als bijkomend voordeel dat het oor niet volledig wordt afgesloten. Dit voorkomt warmteontwikkeling rondom de oren en wordt vaker als meer hygiënisch ervaren. Hiermee biedt dit type hoofdtelefoon voor veel muziekliefhebbers het hoogst mogelijke draagcomfort. 

Over-Ear hoofdtelefoon

Over-Ear hoofdtelefoons zijn vaak dé go-to hoofdtelefoons voor audioprofessionals. Door de geheel over het oor vallende bouwwijze betrekt dit type hoofdtelefoon je maximaal bij de muziek. Ze zijn verkrijgbaar in een open en gesloten uitvoering. Bij een open uitvoering ervaar je een zeer open muziekweergave, maar hierbij kan de omgeving wel van je muziek meegenieten. Bij een gesloten versie isoleert de muziekweergave het omgevingsgeluid en ondervindt de omgeving vrijwel geen hinder van de muziek.

Draadloze hoofdtelefoon

Met een draadloze hoofdtelefoon ervaar je maximale bewegingsvrijheid en een hoog gebruikscomfort. Verbind een draadloze hoofdtelefoon via Bluetooth met je telefoon, tablet of televisie en luister in totale vrijheid naar je favoriete muziek of kijk naar je favoriete films zonder dat jouw omgeving hier last van heeft. De meeste draadloze hoofdtelefoons zijn uitgerust met een microfoon waarmee, waar je ook bent, telefoongesprekken kan voeren. 

WiFimedia

Wifimedia weet als geen ander dat de manier waarop we tegenwoordig naar muziek luisteren is veranderd. Traditionele geluidsdragers zoals cd’s, dvd’s en blu-ray discs hebben plaatsgemaakt voor streaming en draagbare muziekspelers. Dat vraagt om andere apparatuur en andere kennis en expertise bij de verkoop en aanleg daarvan. WiFimedia is de langst bestaande en grootste specialist in Nederland op het gebied van audio- en videostreaming. Daarnaast weten ze alles van Hi-Fi zodat jij alles kan halen uit jouw unieke playlist. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website of neem contact met ze op!

0