Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Beste printer voor thuis

Posted on

Een moderne printer is niet alleen in de zakenwereld onvervangbaar. Zo’n printer vervult ook belangrijke taken op het bureau thuis en mag daarom niet ontbreken. Met veel functies en de beste prestaties maken de fabrikanten reclame voor hun eigen modellen. Een beste printer voor thuis kan daarom niet in het algemeen genoemd worden, maar hangt af van de individuele behoeften van de gebruiker. We hebben de belangrijkste feiten over de beste printer voor thuis op een rijtje gezet.

Multifunctionele printers – echte allrounders voor thuis

De beste koopaanbeveling voor een thuisprinter is de multifunctionele printer. Het voornaamste gebruik van een multifunctionele printer is het afdrukken van tekstdocumenten en komt dus overeen met het klassieke begrip van een printer. Bovendien zijn andere functies geïntegreerd. Deze omvatten scannen en kopiëren. Niettemin zijn veel van de toestellen, vooral voor de particuliere sector, nauwelijks groter dan de klassieke printers met slechts één functie. Zelfs bij aankoop van zo’n variant is de belangrijke plus in functies nauwelijks merkbaar in de prijs. Als je de beste printer voor thuis wilt, kun je bijna niet om een moderne multifunctionele printer heen.

De keuze aan multifunctionele toestellen is tegenwoordig immens. Het is belangrijk op te merken dat er belangrijke verschillen zijn tussen de toestellen, die voor technische leken helaas niet meteen op het eerste gezicht duidelijk zijn. Bijvoorbeeld, hoewel veel goedkope multifunctionele printers de eerder genoemde scanner functie bieden en ook een praktisch kopieerapparaat zijn, is het verzenden en ontvangen van faxen lang niet met elk product mogelijk. Maar ja, wie gebruikt de functie faxen dan ook nog in deze tijd? Daarnaast is ook de gebruikssnelheid een belangrijke factor, waar de goede multifunctionele printers duidelijk gescheiden worden van de minder goede modellen. Niet alleen snel afdrukken, maar ook snel kopiëren hebben een positief effect op het dagelijks leven en zijn beslist een teken van een goede printer. Vooral bij een groter afdrukvolume is het zinvol aandacht te besteden aan de snelheid van de printer.

Connectiviteitsopties om bij aankoop rekening mee te houden

De meeste multifunctionele printers op de markt bieden nog veel meer functies die in het dagelijks leven een echt voordeel kunnen worden. Zo hoeven veel van de varianten niet meer met de klassieke kabel aan de PC verbonden te worden, draadloos afdrukken is meestal met een paar eenvoudige stappen ingesteld dankzij WLAN. Via een digitaal interface en in samenwerking met de juiste software op het eindtoestel is het overbrengen van gescande bestanden rechtstreeks naar de computer zonder kabel ook geen probleem, als dat gewenst is. Overigens hoeft geen enkele gebruiker zich vandaag nog zorgen te maken over de werking van een moderne multifunctionele printer. De menu’s van de meeste printers op de markt zijn heel overzichtelijk. Zelfs leken en beginners kunnen ze gemakkelijk en intuïtief leren gebruiken.

Inkt in plaats van laser: dit is waarom inkjet printers de betere keuze zijn

In het algemeen zijn er tegenwoordig twee verschillende technologieën op het gebied van printers op de markt. Enerzijds zijn hier moderne laser printers te vinden, terwijl anderzijds de meer klassieke en bekende inkjetprinters het gamma van de fabrikanten vakkundig afronden. Zowel voor de privé als voor de professionele omgeving moet een beste printer voor thuis vertegenwoordigd zijn, dit suggereert in ieder geval ook de aanbiedingen van de fabrikanten.

Maar uit dagelijkse ervaring en ook op grond van technische achtergrondkennis is een inkjet printer vaak de betere keuze, vooral voor de particulier. Dit begint al in de aanloop naar het eerste gebruik. Uit financieel oogpunt zijn modellen met inkjettechnologie uiteindelijk veel goedkoper en dus aantrekkelijker in termen van prijs. Zelfs heel goede inkjet printers kosten maar ongeveer de helft van de aanschafprijs. De meeste laserprinters zijn ook ontworpen om te voldoen aan de eisen van de professionele en commerciële sector. Behalve het bijzonder hoge aantal pagina’s spelen ook de andere functies op professionele basis hier een belangrijke rol. Veel van deze functies zijn echter allesbehalve noodzakelijk in het particuliere dagelijkse leven, zodat het niet de moeite waard lijkt hier een overeenkomstig model aan te schaffen.

Een ander heel belangrijk punt, dat spreekt voor de inkjet printer als de beste printer voor thuis, is de algemene afdrukkwaliteit. Terwijl in de professionele omgeving vooral de hoge snelheid bij het afdrukken van formulieren en documenten van belang is, worden thuis dingen zoals foto’s, illustraties en meer afgedrukt. De schone en hoge kwaliteitsdruk tegen een goede prijs-prestatie verhouding wordt verkregen met inkjet technologie.

Lage drukkosten voor lage onderhoudskosten

Ook bij de aanschaf van de printer die kan printen moet aandacht besteed worden aan de vervolgkosten. Het apparaat zelf is vaak relatief goedkoop in aanschaf. De kosten van verbruiksgoederen kunnen echter onevenredig hoog zijn. De originele inktpatronen en de originele accessoires van de fabrikanten zijn dus allesbehalve goedkoop en het heeft zin om niet alleen op de prijs van het apparaat te letten, maar je ook te informeren over de prijs van de inkt.

Het juiste gebruik van moderne printers…

Bij een moderne multifunctionele printer hangt het ook af van de juiste toepassing binnen je eigen vier muren. Zelfs een beste printer voor thuis kan zo in betrouwbaarheid geoptimaliseerd worden. Bij een instant ink printer moet er dus op gelet worden dat hij regelmatig gebruikt wordt. Ook vandaag is het met de modellen op de markt helaas zo dat de geïnstalleerde cartridges blijven opdrogen. Vooral de printkop is heel vaak aangetast. Dit gebeurt altijd als de printer lange tijd niet gebruikt wordt. Dus als het even kan, moet je ervoor zorgen dat de printer minstens een keer per maand gebruikt wordt. Op deze manier wordt uitdroging effectief en met weinig moeite voorkomen.

0