Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Wat zijn de najaarstrends voor herenschoenen

Posted on

De zomer is weer ten einde en dat betekent tijd voor een andere garderobe, inclusief nieuwe schoenen heren! Vooral in Nederland vraagt elk seizoen eigenlijk om een andere schoen en terwijl je je zomer schoenen tegenwoordig steeds langer kunt dragen, zul je voor de winter toch iets anders moeten aanschaffen. Bij de Bijenkorf weten ze precies welke schoenen aansluiten op de laatste trends, hieronder lees je met welke schoenen jij deze winter kunt aankomen op een feestje.

Ook deze winter weer de sneaker met bulky zool

Een van de schoenen trends die we zagen beginnen bij de dames is de schoen met de bulky zool. Deze trend werd ingezet door de Fila sneaker die de afgelopen jaren niet uit het straatbeeld weg te denken was. Ook heren sneakers zijn ondertussen vaak voorzien van zo’n dikke zool. Veel mensen worden hier blij van, want ze zitten over het algemeen heerlijk. Waar de schoen er vaak zwaar uitziet, blijkt dit na het passen enorm mee te vallen. Voor dit soort sneakers worden lichtgewicht materialen gebruikt. Deze schoenen vallen lekker op en kunnen je outfit helemaal compleet maken. Dus wil je een statement maken deze winter? Ga dan voor de schoen met chunky zool! Ze passen trouwens ook nog eens perfect in het winterse seizoen, omdat ze vaak een goede grip hebben.

Klassiekers blijven altijd bestaan

Er zijn een aantal schoenen die iedere man wel in zijn kast hoort te hebben, zoals de Chelsea boots heren. Deze schoenen kun je onder elke outfit aantrekken en zijn geschikt voor wat voor gelegenheid dan ook. De Chelsea boot is een lage laars met een elastische band die om de enkel aan sluit. De schoen is zowel klassiek als casual. Bij de klassieke schoenen horen ook de witte sneaker, de bruine loafer en donkerblauwe instapper. In de winter worden dit soort schoenen vaak van zwaardere, waterdichte materialen gebruikt. Niet heel gek dus dat de klassieke schoen elk seizoen wel weer terugkomt. Gestoken in een ander jasje, dat dan weer wel.

Ook duurzaamheid zorgt voor trends

Duurzaam is de kreet van het moment, en niet voor niets. Gelukkig worden we met zijn allen steeds bewuster van het feit dat we voorzichtig met de aarde en haar grondstoffen om moeten gaan en dit zien we ook terug in de schoenen trend voor najaar 2020. Schoenen gemaakt van duurzaam materiaal zijn daarom hip. De focus wordt gelegd op maatschappelijk ondernemen en er worden meer duurzame producten geproduceerd, bijvoorbeeld gemaakt van vegan materiaal. En zo ook wat betreft schoenen, die er nog eens hartstikke gaaf uitzien ook! Daarnaast ontstaan er allerlei projecten rond de aankoop van een schoen. Zo zijn er acties waarbij het merk voor elk verkochte paar schoenen een boom plant. Hierdoor zijn al veel bossen ontstaan.

Kleurige schoenen

Met meer kleur kun je niet alleen je outfit compleet maken, het fleurt ook nog eens je dag op. En wie wil dat nou niet? Waar tot voor kort de winter collecties van schoenenmerken weinig tot geen kleur bevatten is er nu volop kleur te vinden voor de winter. Multicolour schoenen zijn weer helemaal trendy, met name de robuustere variant voor deze winter is hot! En dan gaat het niet om maar een of twee kleuren, maar om drie kleuren of meer. Wil je dat je kleurige schoenen extra opvallen? Combineer ze dan met een simpele outfit. Mocht je toch wat kleur in je outfit willen, kies dan voor een kleur die ook terugkomt in de schoen.

0