Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Waarom steeds meer mensen kiezen voor Sim Only

Posted on

Als je kijkt naar je keuzemogelijkheden als je op een voordelige manier wilt gebruik maken van je mobiele telefoon, kom je al snel terecht in een jungle van aanbiedingen en stunts. Hierdoor is het lastig om vast te stellen wat de meest goedkope optie is. Als je alle mogelijkheden met elkaar vergelijkt, zul je een conclusie trekken: sim only abonnementen zijn verreweg de voordeligste keuze. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen kiezen voor Sim Only. Waarom het gebruik van je mobiel duurder maken dan het al is?

Wat houdt een Sim Only abonnement in?

De naam geeft al een behoorlijke indicatie wat je kunt verwachten: Een Sim Only abonnement is een overeenkomst waarbij je alleen betaalt voor een belbundel zonder dat je hierbij ook een mobiele telefoon voor hoeft aan te schaffen. Je koopt dan alleen een simkaart aan waarbij de provider, zoals Ben, een aantal vastgestelde belminuten, sms’jes en internet MB per maand op ter beschikking stelt. 

Waarom kiezen voor een Sim Only overeenkomst?

Er zijn diverse redenen te benoemen waarom je zou kiezen voor een Sim Only overeenkomst. Allereerst spelen de kosten uiteraard een grote rol. Zoals aangegeven, Sim Only is de goedkoopste optie. Dit komt omdat de meeste abonnementen worden aangeboden inclusief nieuwe telefoon. Deze telefoon wordt “gratis” aangeboden maar de kosten hiervoor zitten uiteraard in het abonnement verwerkt. Daarnaast ben je wellicht alleen op zoek naar een passend telefoonabonnement maar ben je zeer tevreden over je huidige telefoon en wil je deze niet eens vervangen. In dat geval is een Sim Only overeenkomst de perfecte optie. Je stopt de sim kaart in je huidige smartphone en kunt deze direct gebruiken.

Een ander groot voordeel van de keuze voor een Sim Only overeenkomst is het gemak. Als je een dergelijk abonnement afsluit kun je deze volledig personaliseren. Het is mogelijk om een voordelige overeenkomst voor een langere tijd af te sluiten maar je hebt ook de mogelijkheid om een maandelijks opzegbaar abonnement af te sluiten. Daarnaast kun je jouw telefoonabonnement volledig naar wens afstemmen met betrekking tot je bel- en internet bundel. Hiermee voorkom je dat je onnodig te veel betaalt. Tot slot zijn er mogelijkheden om je oude nummer te behouden als je kiest voor Sim Only en dat is wel zo prettig.

Voorwaarde voor het gebruik van Sim Only

De enige voorwaarde voor het gebruik van Sim Only is dat je de beschikking hebt over een smartphone die simlock vrij is. Simlock vrij betekent dat je alle soorten simkaarten kunt gebruiken op je telefoon. Dit is vaak niet het geval als je ooit een telefoon inclusief abonnement hebt aangeschaft. Na een bepaalde periode, meestal is dit één jaar, zal de provider je telefoon kosteloos simlock vrij maken, mits je hiervoor het verzoek indient uiteraard. Als je telefoon simlock vrij is kun je altijd kiezen om gebruik te maken van het gemak van een voordelig Sim Only abonnement. We hebben op deze website eerder geschreven over de meest handige tips om een geschikte smartphone te kopen maar het is eerst goed om je af te vragen of je wel een nieuwe smartphone nodig hebt.  

0