Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De verschillende manieren van een telefoon aanschaffen: handige tips om een geschikte smartphone te kopen!

Posted on

Het kopen van een nieuwe smartphone kun je op uiteenlopende manieren doen. Veel mensen vinden het, door het grote aanbod, lastig om te beslissen hoe ze dit aanpakken. Het beste is in elk geval om te kiezen voor een betrouwbare aanbieder als telefoondiscounter.nl, die veel keuze biedt en scherpe prijzen hanteert. Maar als je dit soort online aanbieders bezoekt om een smartphone aan te schaffen, waar moet je dan allemaal op letten om een goede aankoop te doen? Onderstaande tips van professionals helpen je om de juiste telefoon te kopen!

Bepaal het budget dat je voor een nieuw smartphone (over) hebt

Allereerst is het verstandig om voor jezelf vast te stellen hoeveel geld je wilt uitgeven aan jouw droommodel smartphone. De prijzen lopen uiteen van maandelijks enkele tientallen euro’s tot ruim boven de duizend euro voor de beste modellen. Top smartphones zijn natuurlijk de nieuwste uitvoeringen van de Samsung Galaxy en de iPhones van Apple. Maar realiseer je dat je voor deze telefoons wel diep in de buidel moet tasten. Merken als Huawei en Motorola zijn doorgaans voordeliger, maar in technisch opzicht ook minder geavanceerd.

Ga je voor een losse smartphone, een abonnement of een simlockvrij toestel?

Veel mensen kiezen niet voor een los toestel, omdat je dan direct honderden euro’s betaalt, maar nog een simkaart met of zonder abonnement moet regelen. Voordelig is wel dat je dan snel kunt overschakelen naar een sim-only-abonnement naar jouw persoonlijke smaak. Voordelig aan een abonnement is dat je hetzelfde bedrag betaalt, maar wel verspreid over een langere periode. Vaak krijg je bij een gecombineerde aanschaf van een smartphone met abonnement ook interessante (periodieke) kortingen.

Besturingssysteem: Android of iOS?

Feitelijk zijn er twee besturingssystemen die echt het verschil maken bij smartphones, namelijk Android en iOS. Apple gebruikt voor zijn iPhones het besturingssysteem iOS, dat specifiek voor deze telefoons is ontwikkeld. Oplaadkabels moeten van Apple zijn als je een iPhone hebt. Voordelig aan de iOS-systemen van Apple is dat deze erg gebruiksvriendelijk zijn en technisch meer dan geavanceerd. Andersom kun je ook kiezen voor de Android-aansturing van Samsung. Dit merk draait goed op universele opladers. Voordelig is het open systeem van Samsung. Nadelig is dat Android iets minder gebruiksvriendelijk is dan iOS. Ten slotte kun je ook nog kiezen voor een Windows-besturing, maar Windows is qua smartphones het minst up tot date. Wil je bijblijven, dan is Android of iOS de beste keuze die je kunt maken!

0