Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Waarom originele BMW winterbanden kiezen?

Alle nieuwe BMW-voertuigen rollen van de productielijn met een gloednieuw set banden. Maar omdat de autofabrikant BMW zijn eigen banden niet produceert en je voertuig niet geleverd wordt met een extra set winterbanden, werkt de fabrikant samen met ‘s werelds toonaangevende bandenfabrikanten en kiest hij voor jou de winterbanden die perfect geschikt zijn voor je voertuig. Dergelijke banden staan bekend als Original Equipment, afgekort OE. Het kan jaren duren om een band te ontwikkelen die aan de hoge eisen van de BMW-voertuigfabrikant voldoet. Waarom de originele BMW winterbanden de beste banden zijn, lees je in dit blog.

Wat is OE?

Originele uitrusting (Original Equipment) verwijst naar elk voertuigonderdeel dat door de voertuigfabrikant wordt geselecteerd om standaard op het voertuig te worden gemonteerd. De term wordt niet alleen gebruikt met betrekking tot banden. Zo kunnen fabrikanten van batterijen, uitlaten en andere componenten ook door de voertuigfabrikant als OE worden gekozen. Uiteraard, en zoals je je wellicht kunt voorstellen, is het een grote eer om geselecteerd te worden als Original Equipment Manufacturer (OEM) door een voertuigfabrikant. Er bestaat geen grotere aanbeveling of reclame voor jouw product dan dit. Immers, als ‘s werelds beste autofabrikanten hun vertrouwen stellen in een bepaalde product, betekent dit dat de consument dat ook kan doen als het tijd is om een bepaald item op de wagen te vervangen. Daarom werken ook bandenproducenten nauw samen met autofabrikanten, van beginbereik en hypothese, tot uitgebreide producttests om ervoor te zorgen dat de band bij uitstek geschikt is voor het voertuig waarop deze wordt gemonteerd.

Waarom zijn originele BMW winterbanden een goed idee?

De winter komt snel naderbij en het is opnieuw tijd om winterbanden te monteren op je BMW-voertuig. Nu de winters jaar na jaar strenger lijken te worden, zijn winterbanden en sets van lichtmetalen wielen met winterbanden die erop zijn gemonteerd, steeds gewoner geworden. Maar waarom zijn winterbanden een goed idee?

Nou, bij temperaturen van 7°C en lager beginnen normale zomerbanden te harden en nemen de remafstanden toe. Algemeen gebruikt in heel Europa, zijn winterbanden in de eerste plaats ontworpen voor extra veiligheid. Ze bieden echter ook verbeterde prestaties en praktische bruikbaarheid, zodat je ononderbroken door de koudste maanden kunt rijden.

Het belangrijkste aspect van het monteren van winterbanden is de remafstand. Bij temperaturen van 3°C, remmen op een nat wegdek van 50 mph tot 0 mph, stopt een voertuig met winterbanden op een 12% kortere afstand in tegenstelling tot standaard- of zomerbanden.

Zoals je in het begin van dit blog kon lezen, de BMW-fabrikant test meerdere banden voordat de band gekozen wordt als OE. Voor de hoogste veiligheid en de beste kwaliteit, kies je dus beter voor een set originele BMW winterbanden.     

0