Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Maatpakken, wintertrends 2018

Een pak op maat: de wintertrends van 2018

Het maatpak is zo’n essential dat iedere man die naam waardig wel in de kleerkast moet hebben hangen. Een belangrijke zakelijke meeting? Je toont je professioneel met een maatpak. Stijlvol voor de dag komen? Dat kan met een maatpak. De dames helemaal wild maken? Je weet het antwoord heus zelf wel. Ook deze oeroude klassieker is echter onderhevig aan modetrends. Hoe je je ook in 2018 on trend formeel moet kleden? We zetten de maatpakken wintertrends 2018 even voor je op een rijtje.

Maatpakken trends 2018: net niet conservatief

Het maatpak is altijd al een beetje een conservatief kledingstuk geweest. Vooral donkere kleuren met eventueel als kleine variatie donkergrijs in plaats van zwart. Als je echt een durver was? Dan gooide je er een krijtstreep door of koos je voor een lichtjes anders gekleurd overhemd. Het punt is: weinig ruimte voor variatie. De winter maatpakken van 2018 beloven echter anders te worden. Heel wat van de maatpakken trends 2018 mag je zelfs gerust heel progressief noemen. Natuurlijk zijn er nog altijd de oude klassiekers waar je op kunt vertrouwen, maar anders zijn is dit jaar niet per se slecht.

Blauw is de kleur

De maatpakken wintertrends 2018 hebben een duidelijk dominante kleur: blauw. Blauw in al zijn tinten en combinatiemogelijkheden. Vooral navy, lichtblauw en grijsblauw breken eindelijk door en dat is maar goed ook. Combineer bijvoorbeeld verschillende tinten blauw om een eigentijdse en leuke look te krijgen. Naast blauw is ook bruin helemaal terug van weggeweest. Lichte bruinnuances geven een uiterst chic gevoel en liggen toch ver genoeg van het donkere kleurenpalet af om trendy te zijn. Wees ook niet bang om voor een motief te kiezen. Een geruit pak is weer helemaal in!

Een tikje meer eigentijds

De lijnen en vormen van de winter maatpakken van 2018 zijn opvallend eigentijdser dan de voorbije jaren. Bovendien wordt ook comfort hoog in het vaandel gedragen. Gooi het overhemd buiten en kies voor een lekker warme trui. Een das? Dat is absoluut niet meer nodig om te scoren met jouw formele look. Nog zaken om op te letten zijn de grotere schouders bij de blazers en doublebreasted jasjes voor de herenkostuums. Wat die jassen betreft: ze vallen vrij lang uit, maar dat staat lekker bij de vrij casual snit van de broeken in 2018.

0