Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De beste roadtrips voor autoliefhebbers: Van kronkelende bergwegen tot uitgestrekte snelwegen

Posted on

In je vakantie of tijdens een lang weekend weg is de auto het ideale vervoermiddel om de omgeving te ontdekken en vrijuit te reizen. Je hebt alle vrijheid bij het indelen van je route. Regel voor vertrek op bepaalde punten alvast een overnachting en je kunt gerust een paar dagen of zelf een paar weken voor je roadtrip uittrekken.

Korte afstanden op een dag of kilometers maken

Tijdens een roadtrip rijd je een aantal kilometer op een dag waarbij je zoveel mogelijk van de omgeving ziet. Hoe die omgeving eruit ziet en hoe lang je op een dag in de auto zit, is helemaal aan jou. Over het algemeen rijd je een uur tot drie uur op een dag. Hoe ver je in die tijd komt, is afhankelijk van het aantal tussenstops dat je onderweg maakt. Een andere, belangrijke factor is de route die je rijdt. Op de snelweg kun je in een paar uur waarschijnlijk een stuk verder komen dan wanneer je via een bergroute rijdt.

Ontdek Europa tijdens een roadtrip

Bij de beste roadtrips voor autoliefhebbers mogen een aantal bestemmingen in Europa uiteraard niet ontbreken. Wil je, voordat je aan de feitelijke roadtrip begint, niet al te ver rijden? Dan is België en een mooie bestemming. In de Belgische Ardennen rijd je door de prachtige natuur, maar je kunt onderweg ook gezellige plaatsen bezoeken als Durbuy, Spa en Malmedy. Dit kun je ook tijdens een lang weekend doen. Heb je een paar weken vrije tijd tot je beschikking, ga dan naar Noorwegen voor een roadtrip langs de fjorden. Je startpunt ligt in Oslo en via Høvringen, in het binnenland, ga je naar kustplaatsen als Bergen, Hardangerfjord en Stavanger.

Ook in Frankrijk is veel te ontdekken tijdens een roadtrip. Rijd de kastelenroute in de Loire of ontdek de prachtige bergroute, de Route Napoléon. Deze begint in Cannes en brengt je aan het eind van de rit naar Grenoble.

Terug in de tijd met Route 66

Wat ooit het hoogtepunt moest worden van de Amerikaanse vooruitgang, werd al snel door moderne ontwikkelingen, als een snelweg, ingehaald. De Route 66, die bijna vierduizend kilometer lang is en door verschillende Amerikaanse staten loopt, is voor de liefhebber van roadtrips echter nog steeds een bijzondere weg om over te rijden. De eindeloze vlaktes worden afgewisseld met dorpen die in oude glorie zijn hersteld, met de sfeer van weleer. Een goed voorbeeld daarvan is Seligman in Arizona. Wil je een keer de auto aan de kant zetten? Plan dan tijdens de roadtrip een bezoek aan een van de vele nationale parken langs de route, zoals het indrukwekkende Bryce Canyon National Park.

Ontdek de kust van Zuid-Afrika

Over het algemeen ga je voor een aantal dagen of zelfs een paar weken op roadtrip in Afrikaanse landen. De Masai Mara-safari in Kenia is dan een echte aanrader. Wil je niet al te lang achter elkaar onderweg zijn, dan kun je ook kiezen voor een miniroadtrip in Zuid-Afrika. Vanaf Kaapstad rijd je namelijk in een dag naar Simon’s Town. Hier kom je grote kolonies pinguïns tegen die plaats hebben genomen op het witte strand.

beste roadtrip voor autoliefhebbersVervolg je reis dan naar Kaap de Goede Hoop en parkeer de auto om na een wandeling van het prachtige uitzicht op zee te genieten. Houd je ervan om over echte bergweggetjes te rijden? Dan is de bochtige Chapman’s Peak Drive zeker een aanrader. Plan het zo dat je bij zonsondergang op een van de rotspunten bent. Dan heb je op dat moment een onvergetelijk uitzicht over zee.

0