Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tips waar je op moet letten als je een laptop koopt

Posted on

Laptops zijn compact genoeg om mee te nemen, maar toch veelzijdig genoeg om veeleisende applicaties te draaien. Notebooks zijn het beste om op te werken , en ook om op te spelen, of je nu thuis, onderweg of in een klaslokaal bent. Hoewel tablets en smartphones natuurlijk erg populaire gadgets zijn, werken veel zaken nu eenmaal beter op een laptop. Maar wat voor soort laptop moet je nemen? Er is een grote verscheidenheid aan formaten, functies en prijzen, wat het kiezen van een laptop een uitdaging kan maken. In deze blog geven we je tips waar je op moet letten als je een laptop gaat kopen.

Kies een platform: Windows 10 of Mac versus Chrome OS

Dit is geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden, vooral als je niet bekend bent met zowel Mac laptops als pc’s. De meeste laptops, zoals een Lenovo thinkbook, worden geleverd met een Windows. Je kunt ook kiezen voor Chrome OS of MacOS (alleen voor MacBooks). Het kiezen van het juiste besturingssysteem is een persoonlijke voorkeur.

Het meest flexibele besturingssysteem, Windows 10, draait op meer laptop modellen dan Chrome OS of MacOS. Windows-notebooks variëren in prijs en bieden een breed scala aan functies, van touchscreens tot dubbele grafische chips. Windows 10, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Microsoft, biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van Windows 7 en 8, waaronder de mogelijkheid om te schakelen tussen tablet- en desktop modus, een vernieuwd Start-menu met Live Tiles en de Cortana digitale assistent.

Alle MacBooks worden geleverd met het nieuwste desktop besturingssysteem van Apple, macOS Big Sur. Over het algemeen biedt het besturingssysteem vergelijkbare functionaliteit als Windows 10, maar met een andere kijk op de interface die een app-dock onderaan het scherm vervangt voor het startmenu en de taakbalk van Microsoft. In plaats van de Cortana digitale assistent krijgen Mac-gebruikers Siri. Ze kunnen ook transacties uitvoeren met Apple Pay, bellen of sms’en vanaf hun telefoon en hun laptop ontgrendelen met een Apple Watch.

2-in-1-laptops 

Veel pc-laptops vallen in de categorie 2-in-1-laptops, hybride apparaten die kunnen schakelen tussen de traditionele modus, tabletmodus en andere posities daartussen. 2-in-1’s zijn er over het algemeen in twee verschillende stijlen: apparaten met schermen die volledig van het toetsenbord komen en flexibele laptops met scharnieren die 360 ​​graden naar achteren buigen om van modus te veranderen.

Kies de juiste maat

Voordat je naar specificaties of prijzen kijkt, moet je erachter komen hoe draagbaar de laptop moet zijn. Laptops worden meestal gecategoriseerd op basis van hun schermformaten:

– 11 tot 12 inch: de dunste en lichtste systemen die er zijn, hebben schermen van 11 tot 12 inch en wegen doorgaans erg weinig

– 13 tot 14 inch: biedt de beste balans tussen draagbaarheid en bruikbaarheid, vooral als je een laptop hebt die minder dan 2 kilo weegt.

– 15 tot 16 inch: de meest populaire maat, 15-inch laptops wegen meestal 2 tot 3 kilo. Overweeg dit formaat als je een groter scherm wilt en niet van plan bent om je notebook vaak mee te nemen. Laptops met 16-inch beeldschermen zijn zeldzaam, maar Apple heeft de behoorlijk populaire 16-inch MacBook Pro.

– 17 tot 18 inch: als de laptop elke dag de hele dag op je bureau staat, kan een 17- of 18-inch systeem je de specificaties bieden die je nodig hebt om hoogwaardige games te spelen of productiviteit op niveau te kunnen doen.

0