Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tips voor als je thuis gaat klussen

Posted on

Als je een eigen huis hebt, dan weet je vast en zeker hoe vaak je daaraan moet klussen. Sommige zaken hebben nu eenmaal periodiek onderhoud nodig en andere zaken gaan kapot, zoals een lekkage aan het dak of een gat in de muur. Ben je niet handig, dan zul je de grote klussen waarschijnlijk vaak uitbesteden, maar hoe meer kleine klusjes je zelf doet, hoe meer je in de toekomst ook zelf kunt oppakken omdat je daar van leert. Het is natuurlijk belangrijk dat je bij het klussen jezelf niet overschat, omdat dit kan leiden tot gevaarlijke situaties, zeker bij grote klussen zoals het maken van een aanbouw. Hieronder geven we je nog andere tips voor als je gaat klussen.

De goede spullen en beschermende kleding

Als je thuis gaat klussen ontkom je er niet aan dat je bepaalde zaken in huis moet hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een goed gevulde gereedschapskist, maar ook aan de juiste kleding. Zo is het verstandig om een goede werkbroek aan te schaffen, omdat die je veel beter beschermt dan een jeans broek. Uiteraard gaat het bij een werkbroek niet om een leuk patroon of de juiste soort katoen. Het gaat om veiligheid en eventueel handige opbergzakken die bijvoorbeeld de werkbroeken voor mannen van Engelbert Strauss vaak hebben. We zien hierbij wel een onderscheid tussen een werkbroek voor de zomer en winter. In de zomer heb je namelijk meer behoefte aan bijvoorbeeld ademende stoffen dan in de winter.

Zorg voor een goed plan van aanpak

Met slecht gereedschap valt niet te werken. Slecht gereedschap zorgt er juist voor dat de verbouwing eerder mislukt of fout gaat. Denk maar aan een verkeerde schroevendraaier waarmee je een schroef uit de muur wilt draaien. Je kunt er zeker van zijn dat de schroef doorgedraaid wordt en de klus alleen maar vertraging op loopt. Bij een verbouwing moeten alle ins en outs worden meegenomen. Het is daarom van belang een goed plan van aanpak op te stellen. Op deze manier creëer je voor jezelf een goed plan van aanpak en hoe je de verbouwing goed kunt voltooien, van begin tot einde. Essentieel voor de tijdsplanning is om het juiste gereedschap in huis te hebben en op tijd alle benodigde bouwmaterialen in huis te hebben. 

Zorg voor de juiste bouwmaterialen bij een verbouwing

De term bouwmaterialen omvat eigenlijk alles wat je nodig hebt om met een verbouwing te kunnen beginnen. Of je nu een DIY balkonbar wilt bouwen of een complete aanbouw, voor beide projecten heb je bouwmaterialen nodig. We hebben het dan niet alleen over de materialen die verwerkt worden, maar ook over het gereedschap en het materiaal waarmee andere materialen verwerkt kunnen worden. Een verbouwing aan een huis is een duurzame investering en hierbij kun je beter kiezen voor kwaliteit dan kwantiteit. Aan kwaliteit hangt een prijskaartje maar je weet immers ook dat de waarde van de woning door de verbouwing zal stijgen en dat je, als het goed is, lang geen last meer zult hebben van het euvel. Daarbij is de investering langdurig en zorgt het voor een comfortabele leefbaarheid. Je kunt beter een groot budget vrijmaken voor een verbouwing, waarmee je kwalitatief goede bouwmaterialen kunt kopen.

Het gereedschap bepaalt in grote mate hoe succesvol jouw verbouwing wordt
De keuze van het gereedschap bij een verbouwing is afhankelijk van de klus die je moet gaan klaren. Vaak is het niet verstandig om professioneel gereedschap te gebruiken, tenzij je enige ervaring hebt met de verschillende tools. Veel apparaten zijn enorm krachtig en om ze goed te gebruiken, op een veilige manier, is het noodzakelijk je te houden aan de veiligheidsvoorschriften van het gereedschap, maar ook aan algemene bouw veiligheidsvoorschriften. Als je eenmalig een klus wilt klaren dan kun je het gereedschap het beste huren want het aanschaffen van veel gereedschap is een dure aangelegenheid. Weet je niet exact welk gereedschap je nodig bent, vraag dit dan eerst aan een expert voordat je grote aanschaffen doet. 

0