Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

DIY Balkonbar

Posted on

Niet iedereen heeft een tuin, om in de zomer buiten te zitten. Als u bijvoorbeeld in een flat woont, bent u vaak aangewezen op het balkon. De ruimte op het balkon is beperkt. Vaak passen er maar een paar stoelen en eventueel een kleine salon- of bijzettafel op. Een balkonbar kan dan uitkomst bieden. Deze buitenbar bevestigt u eenvoudig op uw balkonbalustrade, waardoor u een stevig tafeltje heeft. De bar kan gebruikt worden om verschillende dingen op te plaatsen, zoals eten, drinken, bloemen of kaarsen. De bar is compleet te koop, maar ook eenvoudig zelf te maken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u eenvoudig een DIY balkonbar maakt.

Wat heeft u nodig voor een balkonbar van 1 meter breed?
• Verbindingslatjes (tenminste 3 meter lang en 3 centimeter breed)
• Steigerhout (7 planken van 1 meter lang en 20 centimeter breed)
• Schroeven
• Gereedschap (zaag en boor/schroevendraaier)

Hoe maakt u de bar?

Stap 1

Schroef twee steigerhout planken met de lange zijde tegen elkaar aan, in een L-profiel. Plaats aan de binnenkant in de hoek een verbindingslatje over de gehele lengte voor de stevigheid. Leg vervolgens tegen één van de planken van dit L-profiel nog twee planken met de lange zijde aan. Bevestig deze drie planken aan elkaar door aan binnenkant van het L-profiel aan beide uiteinden verticaal verbindingslatjes vast te schroeven. Zo zitten de drie planken stevig aan elkaar vast.

Stap 2

Schroef op dezelfde manier als bij stap 1 nogmaals twee planken aan elkaar in een L-profiel, alleen nu zonder verbindingslatje. Leg tegen één plank van dit profiel een tweede plank langs de lange zijde. Bevestig deze twee planken aan elkaar met aan beide uiteinden een verticaal verbindingslatje. Deze verbindingslatjes bevestigt u aan de buitenkant van het L-profiel. U heeft nu twee L-profielen gemaakt.

Stap 3

In deze stap worden beide L-profielen aan elkaar verbonden. Zet hiervoor het stuk met de drie planken als een L op de grond. Het andere L-profiel zet u als een r op de grond waarbij de poot van de r uit één plank bestaat. Vervolgens schuift u de poot van de r tegen de verticale streep van de L en bevestigt deze delen aan stevig elkaar.

Stap 4

Om uw DIY balkonbar weersbestendig te maken kunt u deze het beste beitsen. Vervolgens plaats u de bar over de balustrade van uw balkon. U heeft nu uw eigen balkonbar gemaakt. Heeft u meer ruimte op uw balkon? Dan kunt u nog een keer het stappenplan volgen om een extra meter bar te maken. Zo heeft u altijd genoeg ruimte.

0