Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Tips om met koud weer veilig de weg op te gaan

Posted on

Wanneer het buiten vriest en het glad op de weg is, is autorijden niet altijd even fijn. Maar soms heb je – vanwege je werk bijvoorbeeld of omdat je hoe dan ook naar huis moet – geen keuze en moet er bij koud weer gereden worden. Hoe kun je dan veilig de weg op? Als je onderstaande tips gebruikt, komt het helemaal goed en kun je veilig rijden bij vorst, gladheid of guur en koud weer.

Maak de auto op tijd klaar voor de winter

Meteen maar de belangrijkste tip als je veilig wilt rijden in de wintermaanden: zorg dat je auto tijdig winterklaar is. Zorg voor voldoende antivries ruitenwisservloeistof. met antivries vloeistof voorkom je dat je op dagen dat het vriest je ruiten niet goed schoon krijgt. Vul de antivries daarom helemaal bij. Verder is een aandachtspunt de onderhoudsstaat van je ruitenwissers. Maken deze nog wel goed schoon? Zo niet, vervang ze dan preventief. Bij het winterklaar maken van je bolide hoort verder nog een bandencheck. Controleer de profieldiepte van je banden. Kies voor optimale zekerheid voor het aanbrengen van winterbanden onder je auto, zodat je bij sneeuw, hagel en glad weer meer grip hebt. Ten slotte is het belangrijk om de bandenspanning te checken en te zorgen dat er voldoende lucht in de banden zit. Dit zorgt voor meer grip op de weg, maar ook voor een besparing op de brandstofkosten die kan oplopen tot wel 10 procent!

Lakschade en bevroren deuren voorkomen doe je zo!

De herfst- en wintermaanden zijn bij uitstek de maanden waarin je kans loopt op lakbeschadiging. Hagel, sneeuw en onguur weer kunnen ervoor zorgen dat er lelijke plekjes op het lak ontstaan. Dit kun je voorkomen door je auto vlak voor de winter goed in de wax te zetten. Zo voorkom je lakbeschadiging en blijft je auto er mooi en strak uitzien. Belangrijk is verder dat je de rubberen deurranden met een speciaal middel – die in bouwmarkten te koop is – insmeert, zodat je geen last hebt van bevroren deuren in de vroege ochtend.

Een goed zicht tijdens het rijden is cruciaal

Zorg dat je antivriesspray in een losse spuitbus hebt, zodat je in de ochtend de auto kunt ontdooien als deze ingevroren is. Ga niet op pad, zonder het volledig zichtvrij maken van de autoruiten. Veel mensen vergeten om de sneeuwlaag op het dak weg te halen. Dit moet je wel doen, want anders kan er tijdens het autorijden ineens veel sneeuw op je voorruit schuiven, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden.

0