Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Streamen en gamen zonder haperingen

Posted on

Een goede internetverbinding is in onze huidige maatschappij eigenlijk onmisbaar. Met je zowel je mobiele telefoon, tablet, computer, smart tv maak je de hele dag door gebruik van internet. Thuiswerkers gebruiken hun internet verbinding om mails te ontvangen en te versturen, maar ook om bestanden direct online in de cloud te kunnen bewerken. Misschien bel je geregeld via facetime of skype met een vriend of vriendin in het buitenland. Voor allerlei toepassingen maak je eigenlijk continue gebruik van het internet, zo ook voor het streamen van films, muziek en jouw favoriete serie op netflix en het spelen van online games op je tablet, smartphone of pc.

Streamen van films, muziek en series

Ben jij een echte binge watcher en kijk je graag het liefst een heel seizoen van jouw favoriete serie aan een stuk door? Dan is de kans groot dat je gebruik maakt van een streamingdienst zoals Netflix. Voor het kijken van films, series of documentaires via  Netflix, wordt er gebruik gemaakt van streaming, waarbij jouw computer, smart-tv, tablet of smartphone bestanden van een online server ophaalt. Om zonder haperingen van jouw favoriete films of series te kunnen genieten zijn er verschillende belangrijke factoren die jouw kijkplezier kunnen bevorderen.

-Een glasvezelverbinding van KPN zorgt voor feilloos streamen

-Wil je streamen via je smart tv? Dan kan het helpen om niet via wifi verbinding te maken, maar een mediaspeler te gebruiken met een vaste internetverbinding.

-Zorg ook altijd dat je software en hardware up to date zijn. De installatie van een SSD, een nieuwe processor of videokaart op je computer kan een heel verschil maken.

Het belang van een goede verbinding bij online gamen

Waarschijnlijk heb je het vast wel eens meegemaakt; zit je net midden in een spannende race, waar je kans hebt om de koploper van een online potje Need for Speed in te halen, valt je verbinding eruit. Ook al duurt dit slechts een paar seconden, dit kan cruciaal zijn voor de uitslag van de race! Ook bij andere games zoals Call of Duty of FIFA kunnen die paar seconden hapering in de verbinding nare gevolgen hebben in je online game. Een goede glasvezelverbinding wordt daarom dus door de meeste gamers erg op prijs gesteld.

Glasvezel van KPN

Wanneer je jouw favoriete films en series wilt streamen of online wilt gamen zonder haperingen is een glasvezelverbinding zeker een must. Glasvezel biedt je zelfs de mogelijkheid om dit zonder problemen tegelijkertijd te doen. Stream films of muziek, terwijl je huisgenoot zit te gamen zonder problemen met glasvezel van KPN. Met glasvezel kun je feilloos genieten van tv beelden in de hoogste kwaliteit op meerdere apparaten tegelijk. Daarnaast heeft elk huishouden met een glasvezelverbinding een directe verbinding tot aan de voordeur. Met deze eigen privé verbinding zijn er dus geen onderbrekingen door mensen in de buurt, waardoor je verzekerd bent van een zeer stabiele verbinding.

Glasvezel is momenteel al in een groot deel van Nederland beschikbaar, jammer genoeg ligt er nog niet overal glasvezel. Je kunt makkelijk controleren of er bij jou glasvezel ligt door de postcodecheck bij KPN. Dan kun je meteen kijken welk abonnement het meest geschikt is voor jou als er glasvezel bij jou in de straat ligt.

0