Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

De duurzame man anno 2018

Posted on

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent dat het de hoogste tijd is voor het beginnen aan je goede voornemens. Eén goed voornemen moeten we eigenlijk allemaal hebben: duurzamer worden. Anno 2018 is het écht tijd om bewuster te gaan leven. Minder consumeren, meer meer groen leven. Hoe je dat doet? Wij geven je wat handige en eenvoudig toepasbare tips mee

1. Minder vlees eten
De vleesindustrie is gigantisch belastend voor het milieu, dat weten we allemaal. En mannen? Dat zijn bij uitstek échte vleeseters. Dus wat er moet gebeuren? Minder vlees eten! En we willen je heus niet meteen verbieden om nog vlees te eten hoor. Maar vervang bijvoorbeeld eens twee vleesmaaltijden door vleesvervangers. Wel eens een vegetarisch burgertje gegeten? Geloof ons: het gaat je bevallen!

2. Consuminderen, zeker bij kleding of schoenen!
Wist jij dat voor de productie van een gemiddelde jeans zo’n 7000 liter water wordt verbruikt? Zonde dus, vooral je als regelmatig kleding koopt die je amper of helemaal niet draagt. Ga dus consuminderen, wat simpelweg het tegenovergestelde is van consumeren. Minder kopen, maar beter kiezen wat je koopt. Op het gebied van kleding kun je natuurlijk naast minder kopen, ook nog eens duurzamere kleding kopen. Denk aan merken als Veja, Bamigo, etcetera. Alle beetjes helpen!

3. Neem de fiets, niet de auto
En ga ons nu niet vertellen dat je te ver van je werk woont. Want als je daar écht je leasebak voor nodig hebt, kan je altijd ook nog gewoon met de fiets naar de sportschool, de supermarkt of de kroeg. Laat die auto eens wat vaker staan. Het is nog goed voor de portemonnee en de lijn ook! En ook niet onbelangrijk: fietsen zijn tegenwoordig minstens zo hip als auto’s. En laten we eerlijk zijn: een échte dikke auto is onbetaalbaar. Maar voor € 500,00 heb je gerust een trendy fiets waar iedereen naar om kijkt.

Wanneer je met bovenstaande punten moet beginnen? Nu direct! Van uitstel komt afstel, en dat past niet bij jou als doorzetter, toch? Good luck en een heel goed, duurzaam maar leuk 2018 gewenst!

0