Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Redenen voor het innemen van magnesium citraat

Posted on

Magnesium is enorm belangrijk voor het lichaam. Het ondersteunt niet alleen tal van lichaamsprocessen, het zorgt er ook nog eens voor dat je jezelf goed in je vel voelt. Het is voor veel mensen lastig om voldoende magnesium uit voeding te halen. Onderzoek heeft uitgewezen dat de helft van de mensen in de VS en Europa een magnesiumtekort heeft. Daarom is het verstandig om magnesium citraat in te nemen. Wat zijn eigenlijk de voordelen van magnesium citraat voor het lichaam?

Magnesium is betrokken bij enorm veel processen in het lichaam

Het mineraal magnesium wordt overal in de natuur gevonden. Denk aan de aarde, zee, mensen enzovoort. Meer dan de helft van magnesium bevindt zich in de botten. Elke cel in ons lichaam heeft magnesium nodig om normaal te kunnen functioneren. Als je een tekort aan magnesium hebt is de kans dus ook groot dat je last krijgt van allerhande kwaaltjes. Processen waar magnesium een grote rol in speelt zijn bijvoorbeeld:

– Het halen van energie uit voedsel.

– Het aan- en ontspannen van de spieren.

– DNA in stand houden.

Het effect van magnesium op de mentale gezondheid

Magnesium heeft veel te maken met het zenuwstelsel en daarmee dus ook met de mentale gezondheid van mensen. Dit komt doordat de zenuwen weer in contact staan met de hersenen. Als je een tekort hebt aan magnesium is de kans erg groot dat je jezelf moe en neerslachtig voelt.

Magnesium heeft effect op veel mentale processen. Wat dacht je bijvoorbeeld van stress. Magnesium heeft niet alleen een positief effect op stress maar kan ook nog eens helpen om deze te voorkomen.

Voedingsmiddelen waar veel magnesium in zit

Ondersteun jezelf extra goed door voldoende van de volgende voedingsmiddelen te eten. Denk aan groene bladgroenten als spinazie. Maar ook aan avocado, vis, bananen en zeewier. Probeer voldoende van deze voedingsmiddelen te eten, dan zal de combinatie met het magnesium citraat ervoor zorgen dat je het beste uit jezelf kunt halen. Lukt het niet om voldoende voedingsmiddelen met magnesium binnen te krijgen, probeer het dan aan te vullen met een magnesium citraat supplement. Voldoende magnesium binnenkrijgen heeft een positief effect op vrijwel alle processen in het lichaam.            

0