Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Stijlvol zijn en toch jezelf blijven in trouwpak

Posted on

Het grote moment is aangebroken. Je hebt eindelijk de stap genomen om afscheid te nemen van het single leven en je te binden aan één vrouw. Dit moet natuurlijk uitbundig en in stijl gevierd worden.

Dat ene juiste pak!

Hoewel het volkomen begrijpelijk is dat je met comfortabele kleding wilt trouwen, is het beter om je versleten sweat-pants voorlopig in de kast te laten. Wees gerust, gelukkig zijn er altijd trouwpakken die passen bij jouw stijl en persoonlijkheid. Hierdoor kun je stijlvol zijn en toch jezelf blijven in trouwpak.

Wij snappen dat het juiste pak vinden makkelijker gezegd is dan gedaan. Het kan namelijk een hele zoektocht zijn om een geschikt trouwpak te vinden, dus hoe pak je dit nu eigenlijk aan? Zijn er zaken waar je echt op moet letten, wat kan wel en wat kan niet en.. misschien ook wel handig om niet in een kleur tevoorschijn te komen die vloekt bij je aanstaande.

Voor elk type man verschillende trouwpakken

Elke man is gelukkig anders en heeft dan ook een andere smaak. Wat het beste bij jou past kan bij je beste vriend wel eens een vlag op een modderschuit zijn. Het is belangrijk om van jezelf een aantal zaken te weten, zoals welke stijl hou je van en welke absoluut niet? Ben je meer een man van de klassieke look of ga je voor informeel of juist trendy? Waar je ook voor kiest, er zijn een aantal zaken waar je echt rekening mee moet houden. Of je nu wilt of niet. Daarom hebben we onderstaand een aantal tips voor je verzameld zodat je met een gerust hart op die grote dag van jullie kunt verschijnen!

Pasvorm van een pak

Pakken kunnen strak (slim-fit) of wat losser vallen. Je kunt kiezen uit een pak dat precies op het lichaam valt en strak aangemeten is of uit een pak dat meer laid-back, casual en luchtiger is. Waar voel jij je prettig in en wat zorgt ervoor dat jij je op jullie grote dag dé man kan voelen en kan uitstralen?

Kleuren en details

Kleuren en details kunnen ook van belang zijn bij het uitzoeken van een pak. Ga je voor donker-licht, geruit-gestreept, zwart of beige? Misschien vind je een pastelkleurtje wel beter passen. Het kan allemaal, maar vergeet niet om ook even een klein beetje te informeren naar de kleurencombinatie van je aanstaande. Het staat zo slecht op de foto als jullie niet lekker matchen..

Drie- of tweedelig

Ga je er helemaal voor met een driedelig pak of kies je toch voor iets minder formeel door middel van een tweedelig pak. Sommige pakken hebben een gilet, kan echt een enorme hit zijn voor bepaalde mannen. Maar ben jij niet zo’n type man? Doe het dan vooral niet. Ook de uitstraling van ongemakkelijk doet het niet heel goed op de foto’s voor later!

De juiste stof

Kies voor de juiste stof: pakken kunnen verschillende stoffen hebben, denk aan wol, linnen, zijden en katoen. Bedenk even goed wat er bij jou past als persoon. Ben je niet zo van het hele nette en strakke? Dan kan linnen echt iets voor jou zijn. Maar heb je een bloedhekel aan kreukels en wil je er gewoon de hele dag op en top uitzien? Kies dan vooral voor een andere stof.

Foto’s voor later

Bovenstaand zijn enkele tips waar jij als aanstaande bruidegom rekening mee kunt houden bij het kopen van trouwpakken. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je kiest voor een pak dat past bij jou als persoon. Maar vergeet niet: de hele dag zullen er prachtige foto’s gemaakt worden van jou en je inmiddels vrouw. Als je niet wilt dat deze foto’s je als een vervelende schaduw blijven volgen, kies dan voor een trouwpak dat bij je past of laat je gewoon goed adviseren.

Hoe bespaar je kosten op je huwelijk?

Wie het al heeft meegemaakt zal het enkel maar beamen. Een huwelijk kost veel geld. Erg veel geld. Niet voor niets sparen koppels al enkele maanden of zelfs op jaren op voorhand voor wat de belangrijkste dag in hun leven moet worden. Is sparen wat moeilijker voor je of vind je het zonde om zoveel geld uit te geven aan één dag? Dan zijn er nog deze tips om te besparen op je huwelijk.

Trouw niet in het weekend

Ook de dag waarop je huwelijk plaatsvindt heeft een grote rol op de kost ervan. Wie trouwt op een zaterdag betaalt vaak meer dan wie tijdens de week zijn huwelijk laat doorgaan.

Ga niet voor de meest voor de hand liggende locatie

Het kan verleidelijk zijn om te kiezen voor een locatie dicht bij huis en die het traditioneel erg goed doet bij huwelijken. Maar waarom een locatie kiezen die ieder verloofd koppel kiest? Het is jouw dag en dus het ideale moment om er een persoonlijke touch aan te geven. Misschien zijn jullie echte kampeerders en willen jullie deze speciale dag laten doorgaan op een camping. Of kunstliefhebbers kunnen ervoor kiezen hun huwelijk in te zetten in een museum. Je kan er ook voor kiezen om in een publiek park of op het strand te trouwen. Superromantisch!

Trouwjurk

Hoewel we je niet zullen aanmoedigen om te besparen op je trouwjurk (je trouwt immers maar één keer), kun je wel kiezen voor een korte trouwjurk. Deze zijn iets praktischer en vaak een stuk goedkoper dan de traditionele trouwjurken.

Gebruik je vriendenkring voor bepaalde services

Misschien ken je wel iemand in je sociale kring die kan zorgen voor foto’s tijdens je speciale dag? Of misschien is er wel iemand met dj-skills of die in een groepje zit? Je sociale kring kan je helpen met tal van zaken die je nodig hebt tijdens de ceremonie. En misschien kunnen ze het wel doen voor een prijsje. Heb je zelf misschien vaardigheden in de digitale marketing, dan kun je misschien jouw skills in ruil aanbieden.

Alternatieven voor catering

Niet iedere locatie zal het toestaan om eten van buitenaf te voorzien. Zeker als je locatie een restaurant is. Maar een alternatief voor catering is bijvoorbeeld food trucks. Deze zie je steeds vaker op trouwfeesten omdat het niet alleen erg leuk, maar ook goedkoper is.

0