Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Steeds meer mannen kiezen voor de e-sigaret

Posted on

Na het eten of na een vermoeiende dag kiezen mannen ervoor om een e-sigaret te roken. Maar waarom kiest men hiervoor? Het is al bekend dat elektrische sigaretten als een gezonder alternatief voor roken gezien wordt. Ze gebruiken namelijk e-liquids die geen schadelijke stoffen bevatten. Wel zijn er sommige e-sigaretten te  verkrijgen die nicotine bevatten, maar je mag de gehalte zelf bepalen. Het is dus ideaal voor mensen die willen stoppen met roken. Je kunt je nicotine gehalte afbouwen totdat je er eentje rookt zonder nicotine. Zo lukt het na een tijdje helemaal om te stoppen met roken. 

E-sigaretten hebben meer te bieden dan normale sigaretten. Ze komen namelijk in verschillende vormen en kleuren. Je kunt kiezen voor een standaard model e-sigaret, maar ook andere soort modellen. Verder zijn e-liquids in verschillende smaken te krijgen. Tabakssmaak vindt niet iedereen prettig. Zij kunnen dan kiezen uit fruit smaken of bubbelgum smaken. Tijdens het dampen ruik je dus ook geen sterke tabaksgeur wat aangenaam is voor je omgeving.

Voordelen elektrisch roken 

Het is  veel minder schadelijk voor de gezondheid van de roker. Dit omdat je geen teer en koolmonoxide inademt. Ook is het goedkoper. De vloeistof is namelijk goedkoper dan  een pakje sigaretten. Met deze vloeistof moet je dus je sigaret bijvullen. Bij elektrisch roken heb je als voordeel dat je rookt, zonder dat je de schadelijke gevolgen er van onder vindt. Bij het elektrisch roken komt er waterdamp vrij die je inademt. Als beginnende e-roker is het best wel even wennen. Vooral als je een tijdje niet hebt geroken. 

De meeste rokers van tabak roken vanwege de nicotineverslaving. De e-sigaret biedt dus een alternatief. Je kunt zelf de nicotinegehalte bepalen, zonder je zorgen te maken over typische rokersziektes. Deze worden vooral veroorzaakt doordat je de rook van tabak inademt. Het e-sigaretgebruik blijft dus verder toenemen.  De damp van e-sigaretten bevat stoffen die minder schadelijk zijn voor de gezondheid dan een tabakssigaret. De elektronische sigaret kan dus een potentieel hulpmiddel zijn bij het stoppen met roken. Je kunt zelf de gehalte van nicotine bepalen, je rookt geen tabak meer en je hebt een grote keuze uit verschillende kleuren en modellen. 

0