Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Maandelijkse bucketlist #9: Maak een ontdekkingsreis door het oude Egypte

Posted on

Staat deze reisbestemming al op jouw bucketlist? 

Welkom bij weer een nieuwe monthly bucketlist. Omdat we nu in juli zijn beland staat deze maand volledig in het thema van reizen. En niet zomaar random reizen, maar een ontdekkingsreis naar het prachtige land Egypte. Op vakantie naar Egypte is voor vele een droom maar dit kan dit jaar jouw waarheid worden. Dit Noord Afrikaanse land bevat zo veel geschiedenis en historie dat het voor elke cultuur liefhebber de moeite is om te bezoeken. Ook wanneer cultuur snuiven niet direct het geen is wat jij met je vakantie wilt doen is Egypte de moeite waard om te bezoeken. De cultuur, de piramides, de markten, het is er zo indrukwekkend dat jij aan het einde van de reis culturele reizen ook wat meer zult waarderen. Wil jij je horizon wat verbreden? Onderneem dan een ontdekkingsreis door het oude Egypte.

Op vakantie naar Egypte 

Wanneer je een ontdekkingsreis door het oude Egypte wilt plannen moeten er een aantal highlights op je bezienswaardigheden lijst staan. Het eerste waar je aan denkt wanneer je Egypte hoort, zijn waarschijnlijk de piramides. Daarom staan deze ook op de eerste plaats van de bezienswaardigheden. 

de piramides van Giza

1. De piramides van Giza 

Giza is een grote stad en grenst aan de hoofdstad van Egypte, Caïro. De woestijn waar de piramides van Giza zich bevinden is op ongeveer een 15 minuten van het welbekende Tahirplein. 

Je hebt verschillende piramides in Giza, elf in totaal, maar de drie meest indrukwekkende zijn: 
1. Cheops (de hoogste piramide) 
2. Chefren 
3. Mykerinos 

Ook kan je de Sfinx vinden in Giza, deze staat naast de Chefren piramide en is in vergelijking met de piramides een stuk kleiner. 

2. Birqash Kamelenmarkt 

Birqash is een stad in Oud Egypte en bevind zich op ongeveer 40 km van de hoofdstad Caïro. Hier vind je de grootste en oudste kamelenmarkt van Egypte. Ook wanneer je zelf niet van plan bent een kameel te kopen is de kamelenhandel een echte belevenis. Je kijkt een kijkje in het leven van de Egyptische locals en ziet hoe zij handel drijven.

op vakantie naar Egypte

3. Maak een kamelenrit door de Sahara 

Wanneer je in Giza de piramides bezoekt wordt er ook een optie aangeboden om de piramides en de woestijn omgeving per kameel te verkennen. Dit is ook een hele bijzondere ervaring. Je zult je even een echte nomade voelen terwijl je op je kameel geniet van het uitzicht. 

Oud Egypte is prachtig om te verkennen en zal op ieders bucketlist moeten staan.

2