Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Met deze cadeautips kun je tijdens de feestdagen een goede indruk achterlaten bij je schoonfamilie

Posted on

Feestdagen met je schoonfamilie

Jij en je liefje zijn al een tijdje samen en kunnen het goed met elkaar vinden. Het hoort erbij om dan ook de feestdagen samen te gaan vieren en dus ook feestdagen met je schoonfamilie door te brengen. In dit artikel enkele tips om een goede indruk achter te laten op je schoonfamilie. Als het december is staan sinterklaas en kerst voor de deur, de meeste families vieren dit. Als je een relatie hebt is het normaal om dus ook feestdagen met je schoonfamilie door te brengen. Het kan spannend zijn om de feestdagen met je schoonfamilie te vieren, probeer je hier niet teveel zorgen over te maken. Als je gewoon geniet van de gezelligheid en de onderstaande tips gebruikt zal het allemaal goed komen laat je een goede indruk achter.

Neem een cadeautje mee

Als je de feestdagen met je schoonfamilie doorbrengt is het leuk om een cadeautje mee te nemen. Het kan erg lastig zijn om een cadeau te bedenken, je kan natuurlijk aan je lief vragen wat haar familie leuk zou vinden als cadeau. Verder zit je natuurlijk altijd goed met een cadeaubon of een vvv cadeaukaart. Met deze cadeaus kan je schoonfamilie zelf kiezen wat ze ermee kopen en jij hebt een cadeautje gegeven. Je kan natuurlijk ook een kleinigheidje mee nemen, zoals partypoppers. De spanning zal op deze manier gelijk gebroken worden en het is niet al te duur. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een bosje bloemen, een flesje wijn of een doosje chocola, het gaat vooral om het idee natuurlijk.

Wees jezelf

Het is belangrijk dat je altijd jezelf blijft. Je hebt een relatie en je lover is gek op jou, je schoonfamilie zal je vast ook erg leuk vinden. Probeer te relaxen en gewoon lekker jezelf te blijven. Denk ook na over je outfit, misschien is het bij jou in de familie heel normaal om met kerst een foute kersttrui aan te doen. Bij je schoonfamilie kunnen ze een andere traditie hebben, bijvoorbeeld erg netjes gekleed gaan. Vraag dit van tevoren aan je liefje zodat je niet uit de toon valt als je bij je schoonfamilie aankomt.

Help mee met de voorbereiding

Je laat al snel een goede indruk achter als je meehelpt met de organisatie. Vraag of iemand nog iets wil drinken, help mee met het dekken van de tafel of help mee in de keuken. Je schoonfamilie zal al snel zien dat je goed bent opgevoed en je laat gelijk een goede indruk achter.

Praat mee met je schoonfamilie

Probeer je in de gesprekken te mengen, zo leer jij je schoonfamilie wat beter kennen en zij jou natuurlijk ook. Meng je in een gesprek en praat gewoon lekker mee, het hoeft niet geforceerd te zijn, wees gewoon lekker jezelf en het komt goed. Praat niet gelijk over moeilijke onderwerpen, zoals de politiek. Als jij en je schoonfamilie hier een andere mening over hebben is dat natuurlijk geen probleem, maar het is toch iets gezelliger als je over wat anders praat. Toon interesse en stel vragen, zo is de aandacht niet per se op jou gericht en maak je wel deel uit van een gesprek.

Algemene tips

Er zijn een aantal dingen die je niet moet doen tijdens de feestdagen. Gebruik je telefoon niet constant, je bent er tenslotte om met elkaar iets te vieren. Probeer ook niet te veel alcohol te drinken, als je er per ongeluk iets uitfloept wat niet goed valt laat je niet zo’n beste indruk achter. Laat het van tevoren weten als je bepaalde dingen niet lust of allergisch bent, zo kan je schoonfamilie hier rekening mee houden.
Om een goede indruk achter te laten kan je de bovenstaande tips gebruiken. Zorg ervoor dat de eerste indruk gelijk goed is door een cadeautje mee te nemen (bijvoorbeeld een bosje bloemen, een cadeaubon of een vvv cadeaukaart). Dit hoeft natuurlijk niet veel te kosten, het gaat tenslotte om het idee. Het belangrijkste is dat je gewoon lekker jezelf blijft en interesse toont in je schoonfamilie. op deze manier laat je gegarandeerd een goede indruk achter op je schoonfamilie

0