Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Een auto vinden die bij jou past

Posted on

Wanneer je voor de eerste keer een auto gaat uitzoeken, komen er allemaal zaken op je af waar je rekening mee moet houden. Hoe vind je nou eigenlijk de perfecte auto? Hier vind je enkele tips om de zoektocht wat makkelijker te maken.

Hoeveel zal er mee worden gereden?

Een van de eerste zaken waar je aan moet denken is hoeveel je van plan bent met de auto te gaan rijden: ga je elke dag naar het werk of gebruik je de auto enkel voor uitstapjes? Zo kan je al snel de keuze maken voor diesel of benzine. Benzine is voordeliger wanneer je per jaar de auto minder vaak gebruikt vanwege de lagere wegenbelasting. Diesel is daarentegen goedkoper per liter en wordt vooral aanbevolen wanneer je veel kilometers per jaar maakt. Het nadeel is dat de wegenbelasting op de auto wel wat hoger is.

Kopen of niet?

Afhankelijk van je budget kan je overwegen om een auto te kopen of juist te leasen. Financial lease kan aantrekkelijk voor je zijn. Laat je door een adviseur informeren wat voor jou aantrekkelijk is op de lange termijn. Bedenk wel dat je dan aan een contract gekoppeld bent en je de auto in goede staat dient te houden.

Het uiterlijk en functionaliteit

Naast de financiële zaken moet je natuurlijk ook letten op het uiterlijk: wat bevalt je en wat juist niet? En ook niet onbelangrijk: hoeveel ruimte heb je eigenlijk in de auto? Een compacte auto is vaak handig bij het parkeren en goedkoop in de wegenbelasting, maar voor regelmatig vervoeren van spullen of op vakantie gaan kan dat niet erg handig zijn. En een sterkere auto kan handig zijn als je een aanhangwagen of caravan wilt gebruiken.

De eerste rit is belangrijk!

Los van alle feiten: maak een proefrit! Want je kunt nog alle eigenschappen op een rijtje zetten, als de auto niet lekker rijdt, heeft het natuurlijk ook geen zin om er voor te kiezen. Zorg voor een lange proefrit op snelwegen en kortere wegen om zo al een goed beeld van de auto te kunnen krijgen. Vraag ook altijd of de auto jou kan bieden wat jij wilt. De verkoper kan ook advies geven.

1