Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Het grote belang van auto-onderhoud

Posted on

De auto is verreweg het meest populaire vervoersmiddel in Nederland. Dagelijks gaan miljoenen mensen met de auto op pad. Of het nu is om naar het werk te gaan, boodschappen te doen of om visite te bezoeken: we pakken massaal de auto. Waarom de auto zo populair is? Daar zijn verschillende redenen voor. Zo is de auto vaak de snelste manier om van A naar B te komen, maar het is ook een flexibel vervoersmiddel. Daarnaast is het natuurlijk zo dat je met de auto droog op je plaats van bestemming kunt aankomen. De auto mag dan populair zijn, het periodiek en juist onderhouden van de auto-onderdelen schiet er nog vaak bij in. In deze blog vertel ik daar graag meer over.

Veilig op weg

Een goed-onderhouden auto zorgt ervoor dat u veilig over straat kunt en vermindert de kans dat u onderweg met pech langs de rijbaan komt te staan. Daarnaast is de kans op ongelukken kleiner, omdat een auto die in goede staat verkeert betrouwbaarder is. Omdat we met z’n allen gebruikmaken van het verkeer, heeft u een extra verantwoordelijkheid om de onderhoudsstaat van uw auto regelmatig te checken.

Verschillende soorten auto-onderhoud

Moderne auto’s kennen verschillende vormen van onderhoud. Allereerst is er natuurlijk de vaste inspectie, ook wel bekend als de ‘kleine’ of ‘grote beurt’. Dit is over het algemeen een jaarlijks controlemoment waarbij verschillende belangrijke zaken worden nagelopen, zoals de remmen en de ophanging van de auto. Verder worden verschillende belangrijke vloeistoffen gecontroleerd en wordt het olie ververst.

Een andere vorm van onderhoud is de reparatie van auto-onderdelen die kunnen slijten. Hierbij kunt u denken aan remschijven of remblokken of de koppelingsplaat van uw auto. Het is van groot belang dat deze onderdelen tijdig vervangen worden. Zo kunnen een hoop narigheid en onnodige hoge kosten worden voorkomen.

Dan zijn er nog onderdelen die na een bepaalde kilometerstand of een bepaalde tijd vervangen moeten worden. Een bekend voorbeeld is de distributieriem. Tenslotte kan het natuurlijk ook voorkomen dat een onderdeel plotseling vervangen moet worden. Door de auto periodiek te inspecteren, kunt u dit risico echter vaak verkleinen.

Ik hoop dat ik u via dit artikel meer bij heb kunnen brengen over het belang van auto-onderhoud. Veel veilige kilometers gewenst!

0