Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Mannen worden knapper naar mate ze ouder worden?

Posted on

Het wordt vaak beweerd: mannen worden mooier oud dan vrouwen of oudere mannen zijn aantrekkelijker. Maar is dat werkelijk het geval? Of ligt dit eigenlijk meer aan de wijze waarop zij gezien worden door vrouwen en bevestigt hún perceptie eigenlijk deze stellingen? Mmmm… laten we deze stellingen eens onder de loep nemen. 

Leeftijd is betrekkelijk

Eerst een duidelijke observatie: Er zijn veel aantrekkelijke oude mannen. En in welke leeftijdscategorie zij zich bevinden is in eerste instantie natuurlijk volledig afhankelijk van de leeftijd waarin de beoordelaar zich bevindt. Immers, iemand van 15, vindt een man van 30 al een oude man. Terwijl een dertiger voor iemand van 65 natuurlijk maar een broekie is. 

Oudere mannen zijn aantrekkelijker?

Maar laten we zeggen dat de aantrekkelijke oude mannen zich in de leeftijdscategorie 50 – 75 bevinden. Ze zijn dan op de top van hun carrière, op (of net na) het randje van hun pensioen en met een beetje mazzel hebben ze in de afgelopen jaren geleerd dat het leven uit meer bestaat dan werken én hebben ze het inzicht gekregen dat er vooral moet worden genoten in het leven. Ze zijn door de wol geverfd en weten wat ze waard zijn. 
Hier tegenover staat de jongere man (laten we zeggen 30 – 50), die druk is met zichzelf te bewijzen, een carrière nastreeft (waar alles en iedereen voor moet wijken) en die deep down, bol staat van de onzekerheden. Tja, vanuit dat oogpunt kun je inderdaad beweren: oudere mannen zijn aantrekkelijker! 

oudere mannen zijn aantrekkelijker

Mannen worden mooier oud dan vrouwen?

Of de stelling “mannen worden mooier oud dan vrouwen” stand houdt valt ook nog maar te bezien. Allereerst geldt voor zowel mannen als vrouwen: De zwaartekracht wint altijd! Alles gaat hangen als je ouder wordt, behalve je tandvlees en je haargrens. Die trekken op… Ook is de huid van zowel oudere mannen als vrouwen op leeftijd, geneigd om rimpels te vertonen. En voor zowel mannen als vrouwen geldt dat het opspuiten van de rimpels het gezicht op den duur een ietwat onnatuurlijk effect geeft. 
Wat mannen wel beter doen dan (sommige) vrouwen, is het achterwege laten van dikke lagen make-up. Waar vrouwen trachten om e.e.a. te verdoezelen met foundation, lipstick en kohlpotlood, laten mannen dit soort noodstappen meestal achterwegen. Het bijknippen van oor- en neusharen is voldoende uiterlijke verzorging. Maar of dát hen nou mooier oud maakt?

De waarheid

Hoe het wel in elkaar zit? Simpel. Oudere mannen zijn aantrekkelijk voor vrouwen om heel andere redenen dan het uiterlijk. Want zowel mannen als vrouwen in leeftijdscategorie 50 – 75 jaar zijn prachtig, mits zij zich naar hun leeftijd gedragen, kleden en zichzelf blijven verzorgen. Zonder hierbij verwoede en tevergeefse pogingen te doen om jonger te lijken. Dat is de waarheid!

0