Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Mannen en lichaamshaar: dit zijn de do’s en don’ts

Mannen en lichaamshaar: het is voor veel mannen een dilemma. Laat je het gewoon lekker in caveman-style uit alle hoeken en gaten groeien of pak je het scheermes erbij. Er komt nogal wat kijken bij een mannen lichaam ontharen. Er zijn veel verschillende ontharingsmethoden en niet ieder lichaamsdeel is even gemakkelijk glad te krijgen. Zit jij door al deze keuzes met je handen in je haar? Wij zetten de belangrijkste do’s en don’ts voor je op een rij. 

Borsthaar weghalen of laten staan? 

Maar weinig mensen zitten te wachten op een pluk haar die uit de kraag van je overhemd steekt. 
Toch is het hebben van borsthaar het ultieme teken van mannelijkheid. Een gezonde testosteronhuishouding zorgt er namelijk voor dat je lichaamshaar gaat groeien. 

Door je borsthaar te trimmen of scheren zie je er niet alleen verzorgder uit, het resultaat van al die uren in de sportschool is ook veel beter te zien. 

Rug en schouders 

Leuk dat testosteron, maar wanneer er haar op de rug en schouders gaat groeien is de lol er voor veel mannen wel af. Deze plekken kan je het beste (laten) waxen. De huid van je rug en schouders in veel minder gevoelig dan andere delen van je lichaam dus dit moet te doen zijn. Een mannen lichaam ontharen door te scheren of trimmen kost anders erg veel tijd omdat je dit iedere week opnieuw moet doen. 

Er bestaan ook ontharingscrèmes die pijnloos het haar verwijderen. Het nadeel is wel dat deze crèmes erg onprettig ruiken en soms voor huidirritatie kunnen zorgen. Daarnaast groeit het haar even snel terug als wanneer je het zou scheren. 

Oksels ontharen 

Steeds meer mannen ontharen hun oksels. Dit ziet er in veel gevallen niet alleen beter uit, het helpt ook tegen overmatig zweten en zorgt ervoor dat je minder snel last hebt van een zweetgeur. Je hoeft niet direct alles weg te scheren. Je kan er ook voor kiezen je okselhaar te trimmen. 

Het nadeel van scheren en trimmen is dat het haar in korte tijd weer terug groeit. Je kan je oksels voor een langer glad resultaat ook (laten) waxen. Het is geen pretje maar dan ben je wel voor 4 weken van je okselhaar af. 

Schaamhaar? 

Het kan daar beneden al snel een jungle worden. Wil je graag een kortere coupe dan kan je dit gebied prima scheren of trimmen. Scheer altijd met de haarrichting mee om ingegroeide haren in irritatie te voorkomen. Het voordeel van een kortere coupe is trouwens dat alles een slag groter lijkt. Score! 

Mannen en lichaamshaar zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Wat simpelweg de belangrijkste do is: doe met je lichaamshaar waar je jezelf prettig bij voelt. Je rug haar, okselhaar, schaamhaar en borsthaar weghalen of laten staan? Het is helemaal aan jou.

0