Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Beerpong

Posted on

Meeste mensen kennen Beerpong als een spel met bier. Het spel kom je veel tegen in diverse Amerikaanse films. Maar wat is Beerpong eigenlijk? Hoe gaat dit spel in zijn werk? En waar komt Beerpong vandaan?

Wat is beerpong?

Beerpong is een spel waarbij je een pingpong balletje in een beker moet zien te gooien van de tegenstander. Er worden per kant van de tafel 10 bekers neergezet, meestal in de vorm van een pyramide. Er zijn bij Beerpong spelregels aanwezig. Zo speel je altijd per team met minimaal 2 personen. Wanneer een bal in de beker wordt gegooid, dient de tegenstander de beker met de drank op te drinken. Wordt er via een stuiter de bal in de beker gegooid, dienen er zelfs 2 bekers leeg te worden gedronken.

Worden er 2 bekers geraakt, dan dienen de 2 bekers ook te worden leeggedronken. Daarna mag het team nogmaals gooien. Gaan er 2 ballen in 1 beker dan moeten er zelfs 3 bekers worden leeggedronken. Waarna het team weer opnieuw mag gooien.

Naast de reguliere Beerpong spelregels vind je ook extra onofficiële regels waarbij spelers extra kansen kunnen krijgen om te winnen of dat er juist meer wordt gedronken als er bijvoorbeeld meer bekers tegelijkertijd worden geraakt.

De geschiedenis; Waar komt Beerpong vandaan?

Beerpong is een samenspel van meerdere spellen welke in loop der tijd is ontstaan. In 1950-1960 was er een spelvariant ontstaan genoemd Ping Pong Palet op een campus in Hanover. Hier werd gebruik gemaakt van een net met paletten. Later ontstond de eenvoudigere versie welke ‘Beirut’ genoemd werd. In loop der jaren is die naam zo goed als verdwenen en wordt vooral het spel vooral Beerpong genoemd. Vooral in Amerika is het spel enorm populair, in andere landen komt het veel minder voor.

0