Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Testpanel: Wat is een lekkere barbecue saus?

Posted on

De lekkerste barbecuesaus?

De barbecue staat behalve voor heerlijk vlees ook garant voor een tafel vol barbecuesaus. Maar wat is een lekkere barbecue saus, en wat is de lekkerste barbecuesaus 2018 ?

beste barbecuesaus

Goede barbecuesaus

Het antwoord op de vraag wat is de lekkerste barbecuesaus 2018 is – net als het bepalen van wat is de beste barbecuesaus – uiteraard niet te beantwoorden. Dat is en blijft een kwestie van smaak. Wél kan aangegeven worden wat de meest populaire barbecuesausjes zijn en wat een goede barbecuesaus is. Zeker is dat de klassieke BBQ topping van Heinz net als de zoete versie nog altijd erg in trek is. Dat geldt ook voor de Smooth & Smokey Barbecue Sauce, eveneens van Heinz. Overigens blijken de producten van Heinz ook al populair vanwege de grote flessen en het design van die flessen. Ook Original American BBQ Sauce kan best eens het juiste antwoord zijn op de vraag wat is een lekkere barbecue saus? De saus zit in een glazen fles van Santa Maria. De saus doet denken aan de Italiaanse keuken en is eerder van culinaire aard dan iets voor bij de barbecue. Maar lekker is deze barbecuesaus zeker, zo oordelen kenners.

De ideale barbecuesaus

Ook goed in de smaak valt de Australian Sweet Roast Sauce van Calvé. Dat geldt zeker ook voor Sweet Baby Ray’s, ook wel bekend als ‘The Sauce is the Boss’. Het enorm brede assortiment van Remia biedt ook veel lekkers waarvan The Real Jack de onbetwiste topper is. Je kunt ook zelf de ideale barbecuesaus maken met behulp van een kilo trostomaten, twee fijngehakte uien, drie eetlepels neutrale olijfolie, twee tenen knoflook, een volle eetlepel tomatenpuree, 40 gram bruine basterdsuiker, vier eetlepels appelazijn, vier eetlepels Worcestershiresauce en een half rood pepertje, zonder zaadjes.

Kleine partjes

Vervolgens? De tomaten kruis je in en dompel je onder in kokend water. Het vuur draai je meteen uit en je telt tot tien. De tomaten giet je af onder de koude kraan (in vergiet) en verwijder het velletje. De tomaten snijd je in kleine partjes. Op laag vuur bak je de uit gedurende tien minuten in de olijfolie. Voeg vervolgens de stukjes tomaat toe, net als de andere ingrediënten. Dan nog is het een kwestie van inkoken – een kwartiertje- en roeren. Na het afkoelen breng je je beste barbecuesaus op smaak met zout. Eet smakelijk en geniet van de barbecue!

1