Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Baardbalsem, verzorging en styling in één!

Als je het over baarden hebt, zijn er twee zaken onvermijdelijk mee verbonden. Een echte goede, volle baard is niet iets dat van de ene op de andere dag aangroeit en zowel het proces ernaartoe als het hebben van een mooie, gezonde baard is afhankelijk van een goede verzorging. Hoewel wassen en kammen je al een eind brengen, gebruikt een verantwoordelijke drager van gezichtsbeharing zaken als baardolie, baardbalsem, baardzeep, baardshampoo en speciale baardkammen.

 

Baardbalsem

 

Waarom heeft de man eigenlijk een baard?

Haren groeien onder invloed van testosteron, het mannelijke geslachtshormoon en had in vroeger tijden vooral een beschermende functie tegen aanvallen van wilde dieren en weersomstandigheden. Tegenwoordig is die functie niet meer nodig en heeft de baard vooral een esthetische functie: het bepaalt voor een deel hoe we er uit willen zien.

 

Baard

 

Baardverzorging

Om ons tussen de mensen met een baard te kunnen vertonen, is het nodig deze goed te verzorgen. Dat vergt onder andere baardzeep of baardshampoo, die afgestemd is op jouw soort haar en een goede kam om de klitten eruit te krijgen. Verder gebruik je baardolie en baardbalsem voor verzachting en een optimale vochthuishouding.

Baardbalsem

Baardbalsem heeft in principe dezelfde verzorgende eigenschappen als baardolie, maar voegt daar de mogelijkheid toe de baard in de gewenste vorm te stileren.
Termen als ‘hold’ (vasthouden) en ‘leave-in conditioner’ (conditioner die in de baard aanwezig blijft) zijn bij dit product van toepassing. Zij maken het mogelijk je baard te modelleren en dat ook geruime tijd zo te houden.

Het gebruik van baardbalsem

Het is geen spul dat je overmatig veel nodig hebt, maar de juiste toepassing ervan vergt wel enige aandacht. Ten eerste moet het tussen de vingers warm gemaakt worden, zodat het gemakkelijker uitsmeert en ten tweede moet het zo goed mogelijk verspreid worden over de gehele baard. Hoe, dat kun je het beste aan je kapper vragen, omdat die op de hoogte is van wat jouw baard precies nodig heeft. Je kunt natuurlijk ook zelf experimenteren tot je het gewenste resultaat bereikt.

Verzorging van een baard is belangrijk, maar het moet wel leiden tot een uiteindelijke verschijningsvorm waar je tevreden mee bent. Baardbalsem is in dit geheel een essentieel product.

0