Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Autoverzekering afsluiten. Waar moet je rekening mee houden?

Posted on

Sta je op het punt om je nieuwe of gebruikte droomauto aan te schaffen, dan zijn er altijd verschillende randzaken waar je ook rekening mee moet houden. Een autoverzekering afsluiten is er daar een van. Misschien is je huidige auto al verzekerd en wil je de verzekering overzetten op je nieuwe auto? Het is altijd verstandig om dit nog eens even goed na te kijken en eventueel ook andere autoverzekeringen onder de loep te nemen. In dit artikel geven we enkele handige tips waar je rekening mee moet houden als je een autoverzekering wilt afsluiten.

De verzekeringsvorm

Elke autobezitter in Nederland is verplicht om minimaal een WA verzekering te hebben.  Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook een Allrisk autoverzekering afsluiten. De allrisk vorm is de duurste vorm, waarbij het meeste vergoed wordt, de WA is de meest goedkope autoverzekering, waarbij men verzekerd is voor schade aan anderen, verhaalsrechtsbijstand voor schade en hulp bij schade in binnen- en buitenland. Daarnaast zijn er nog andere vormen zoals ‘beperkt Casco’ en ‘Beperkt Casco Extra’. Verschillende aanbieders zullen ook verschillende prijzen hanteren, stel daarom van te voren goed vast welke vorm je wilt en begin daarna met vergelijken.

Schadevrije jaren

Bij een autoverzekering wordt er altijd gekeken naar het aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de kortingen op de premie. Wanneer je een schadeclaim indient, gaat dit ten koste van de schadevrije jaren. Verzekeraars hanteren hier bepaalde kortingstrede voor. Deze verschillen per verzekeraar. Let er dus op hoe hoog de terugval van de korting is na een schadeclaim.

Aanvullende diensten

Er zijn bij een autoverzekering ook mogelijkheden om aanvullende diensten af te sluiten zoals een schadeverzekering inzittenden, een no-claimbeschermer, rechtsbijstand verkeer en medische en pechhulp. Zet goed voor jezelf op een rijtje of je gebruik wilt maken van dergelijke aanvullende diensten, en vraag eventueel bij verschillende verzekeraars een offerte aan met jouw exacte wensen. Zo kun je het beste vergelijken waar je de beste deal kunt maken.

Verzekering afgesloten?

Heb je je verzekering afgesloten, let er dan op dat je de groene kaart altijd bij de hand hebt, zeker als je in het buitenland bent. De groene kaart is het internationale verzekeringsbewijs, waarop belangrijke informatie staat die je nodig hebt tijdens het uitwisselen van verschillende partijen bij een schade. Ook is het altijd verstandig om een schadeformulier in de auto te hebben liggen, zodat je meteen weet met welke zaken je na een ongeval rekening moet houden en je meteen een handtekening van beide partijen op papier hebt.

0