Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes / blogs

Dit is wat je moet weten over het investeren in Bitcoins

De Bitcoin is van een onbekende munt naar iets enorm groots uitgegroeid. Iets waar veel mensen meteen een beeld bij hebben en vaak zijn dat dromerige beelden over snel rijk worden. Dit komt natuurlijk door de succesverhalen die daar de ronde over doen. Daarnaast lijkt de Bitcoin steeds meer een geaccepteerd betaalmiddel te worden en ondanks dat Tesla de Bitcoin toch niet als betaalmiddel accepteert, doet Paypal dit wel en zien we dat dat op steeds meer plekken kan. We zien dan ook dat steeds meer mensen ‘instappen.’ Dit is echter vaak gebaseerd op de oude succesverhalen. Beter is het om naar het gehele plaatje te kijken om te beslissen of het nog de moeite is. Hieronder helpen we je daarmee.

Laten we maar met de deur in huis vallen: het kan nog steeds interessant zijn om een Bitcoin wallet aan te schaffen. Je moet echter niet denken dat je daarna achterover kunt leunen terwijl je rijk wordt. Als een cryptomunt als Bitcoin een dollar kost, dan is er veel ruimte tot groei, maar als die munt meer dan 50.000 dollar waard is, wordt het een stuk moeilijker om deze 10 keer zoveel waard te laten worden. Daarnaast maakt het ook een hoop uit wanneer je in stapt.

Wanneer kun je het beste Bitcoins kopen?

Dat kun je dus het beste doen op een zogenaamd ‘golden cross’ moment. Hiermee bedoelt men de periode als het 50 dagen voortschrijdend gemiddelde het 200 dagen voortschrijdend gemiddelde aan de opwaartse kant kruist. Online kun je hier zo diep induiken als je wil, maar je kunt ook de wisselkoers goed in de gaten houden en op een moment waarin de koers relatief laag staat inkopen.

Tegenwoordig bestaan er een hoop verschillende cryptomunten, maar welke je ook aanschaft, je zult ze moeten bewaren in een zogenaamde wallet. Dit kan via zogenaamde crypto exchanges, maar die zijn niet altijd even veilig. Zo werd onlangs voor 283 miljoen euro aan Bitcoins gestolen van Wormhole door hackers. Deze crypto exchanges zijn dus niet helemaal veilig.

Crypto exchange of native wallet?

Een zogenaamde native wallet is dat wel. Deze zijn gedecentraliseerd, waarbij de eigenaar altijd de volledige controle heeft. Hierdoor loop je niet het risico dat je alles kwijt raakt aan hackers. Toch kiezen nog steeds veel mensen voor een crypto exchange omdat het makkelijk is: alles wordt voor je geregeld en het is erg makkelijk kopen en verkopen. Voor een native wallet moet je misschien iets meer onderzoek doen, maar dan zijn jouw cryptomunten wel veilig.

Rijk worden zoals mensen dat vroeger konden door Bitcoins, kan niet meer. Koop dus geen Bitcoins met het idee om slapend rijk te worden, want dan zal het tegenvallen. Heb je interesse om de stap te maken, zorg dan dat je een goed beeld van Bitcoin en de markt krijgt. Verdiep jezelf erin en lees erover. Je kunt nog steeds geld verdienen met Bitcoin, alleen niet meer zo veel en niet meer zo makkelijk als laten we zeggen 10 jaar geleden.

Uiteraard bestaan er tegenwoordig nog vele andere cryptomunten, naast de Bitcoin. Daar zitten ook interessante tussen. Zo bieden veel beginnende cryptomunten een zogenaamde ‘stake rewards’ waarbij je wordt beloond om de aangekochte munten vast te houden. De bonussen die je daardoor krijgt, kunnen dan weer gebruikt worden om nieuwe investeringen te doen.

0